Франческо Баная (Дукати) спечели дебютното за сезона в MotoGP Гран

...
Франческо Баная (Дукати) спечели дебютното за сезона в MotoGP Гран
Коментари Харесай

Франческо Баная започна по шампионски с дубъл в Португалия

Франческо Баная (Дукати) завоюва дебютното за сезона в MotoGP Гран При на Португалия на пистата в Портимао. Действащият международен първенец от Италия остави зад себе си на почетната стълбичка испанеца Маверик Винялес (Априлия) и сънародника си Марко Безеки (ВР46).

Топ 10 допълниха още французинът Йоан Зарко (Прамак Рейсинг), испанецът Алекс Маркес (Гресини Рейсинг), южноафриканецът Брад Биндър (КТМ), австралиецът Джак Милър (КТМ), Фабио Куартараро (Ямаха), испанецът Алейш Еспаргаро (Априлия) и сънародникът на Еспаргаро - Алекс Ринс, с ЛКР Хонда. Именно Еспаргаро се регистрира и с най-бърза обиколка.

Още в първата обиколка имаше контакт сред стартиралия от полпозишън шесткратен международен първенец Марк Маркес от Испания с Хонда и представителя на домакините Мигел Оливейра (КриптоДата РНФ МотоГП). В четвъртата обиколка Оливейра покоси Маркес на завой номер 3, като и двамата отпаднаха в началото краткотрайно, а по-късно и дефинитивно. Маркес, който е със подозрения за фрактура на първа метакарпална кост, след това се извини на Оливейра за случая.

Sprint & Sunday success for perfect!

Two victories in the season opener are just the perfect way to start his World title defence!
— MotoGP™ (@MotoGP)

Баная в това време пое контрола върху събитията на пистата си и справедливо стигна до успеха, допълвайки към триумфа си в спринта. Той е отпред в генералното класиране с актив от 37 точки. Следващият старт от календара на Кралския клас води мотоциклетистите в Аржентина на 2 април.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР