FRANCE 24 ви представя историите на хората, които са на

...
FRANCE 24 ви представя историите на хората, които са на
Коментари Харесай

Коренното население и изменението на климата: С народа Туркана в Кения, когато сушата убива (1/4)

FRANCE 24 ви показва историите на хората, които са на първа линия против изменението на климата. От Кения до Панама, през Гренландия и Австралия, нашите кореспонденти Джеймс Андре и Ахраф Абид отидоха да се срещнат с локалното население, което живее в естетика с природата и чийто всекидневен живот е извърнат с главата надолу от световното стопляне. Не пропускайте нашата серия от четири специфични репортажа. В този първи епизод ви водим в Кения.

В Кения е март 2023 година и хората от Туркана към момента чакат дъжд. Те чакат пет дълги години. Тези номадски пастири живеят в сухите северозападни елементи на източноафриканската страна. От епохи техният живот се дефинира от редуването на сухи и дъждовни сезони. Но в този момент водата е спряла да идва, оставяйки земята пресъхнала.

Липсата на пасища е унищожила добитъка на Туркана, причинявайки апетит и гибел. За тези, които са изгубили всичко, има единствено едно решение: да се извърнат към риболова в голямото солено езеро, което граничи с тяхната земя. Нашият екип рапортува.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР