FRANCE 24 разговаря с Александра Матвийчук, ръководител на Центъра за

...
FRANCE 24 разговаря с Александра Матвийчук, ръководител на Центъра за
Коментари Харесай

„Имаме нужда от специален трибунал“, за да съдим Путин, казва украинският носител на Нобелова награда за мир

FRANCE 24 беседва с Александра Матвийчук, началник на Центъра за цивилен свободи в Украйна, която беше удостоена с Нобелова премия за мир през 2022 година дружно с съветската неправителствена организация „ Мемориал “ и беларуския деятел Алес Бяляцки. Матвийчук се застъпи за основаването на „ специфичен арбитражен съд “, който да подведе под отговорност съветския президент Владимир Путин, беларуския президент Александър Лукашенко и други високопоставени съветски чиновници за войната в Украйна.

Носителката на Нобелова премия за мир за 2022 г. Олександра Матвийчук също има вяра, че войната, водена от Русия в Украйна, има „ геноциден темперамент “ и твърди, че бранителите на правата на индивида са документирали от години по какъв начин съветските войски „ съзнателно унищожават “ локалното украинско население.

" Войната е същинско предизвикателство ", сподели Матвийчук. Според нея успеха за Украйна " не е просто да отблъсне съветските войски... само че също по този начин значи да успеем в нашия либерален преход "...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР