Фракингът може да продължи в Англия. Това съобщиха от правителството

...
Фракингът може да продължи в Англия. Това съобщиха от правителството
Коментари Харесай

Британското правителство вдигна забраната за фракинг

Фракингът може да продължи в Англия. Това оповестиха от държавното управление в четвъртък, премахвайки възбраната върху противоречивия развой, осведоми Би Би Си.

Мораториум беше въведен през 2019 година след опасения по отношение на земнични земетресения. Но с утежняването на енергийната рецесия в международен мащаб и международните водачи, които се борят да обезпечат енергийни доставки, въпросът беше отворен още веднъж.

Решението идва дружно с публикуването на нов теоретичен обзор на практиката от Британската геоложка работа. Тя заключи, че към момента има лимитирано схващане за въздействието на сходно сондиране - метод за рандеман на газ и петрол от шистови скали (фракинг).

Фракингът в Обединеното кралство е спорна тематика в локалните общности и измежду депутатите заради връзката му с леки трусове. През 2019 година в обекта за фракинг на компанията за изследване на петрол и газ Cuadrilla в Ланкашир бяха регистрирани повече от 120 труса - макар че множеството бяха прекомерно дребни, с цел да бъдат усетени.

Дори с анулацията на възбраната, разпоредбите за издаване на разрешителните остават доста строги. В момента, в случай че има някаква сеизмична интензивност в обектите за фракинг, фирмите би трябвало да продължат с нараснало внимание. И те би трябвало да спрат напълно активността си, в случай че има трус с магнитуд над 0,5.

Правителствата на Шотландия и Уелс не престават да се опълчват на фракинга и споделят, че няма да употребяват пълномощията си за даване на лицензи за сондиране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР