Фрагменти от електронна цигара бяха открити в черепа на мъж,

...
Фрагменти от електронна цигара бяха открити в черепа на мъж,
Коментари Харесай

Гръмнала електронна цигара уби мъж

Фрагменти от електронна цигара бяха открити в черепа на мъж, умрял при пожар в Сейнт Питърсбърг, щата Флорида. Тялото на 38-годишния Толмадж Д'Елиа получило 80% изгаряния от пламъците, които устройството за пушене провокирало на 5 май, оповестява BBC.

Ако версията на полицията се удостовери, гибелта на телевизионния продуцент Д'Елиа ще стане първата в Съединени американски щати, породена от електронна цигара. Криминалистите разкрили голям брой вреди от огън в спалнята на жертвата, само че съвсем никакви следи от пушек.

Взривилото се устройство е създадено от филипинската компания Smok-E Mountain, чийто профил във Фейсбук към този момент не е наличен. Според осведомени с следствието обаче уредът бил модифициран, с цел да разрешава на притежателя по-голям надзор над батерията, с което отбраната върху програмирания волтаж била компрометирана.

Доклад на Пожарната работа на Съединените щати твърди, че сред 2006 и 2016 година са регистрирани най-малко 195 случая на експлодирали електронни цигари. При случаите за потърпевши 133 души, 39 от които съществено. Досега обаче никой не бил умрял в следствие от подобен гърмеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР