Foxconn не просто произвежда електромобили, а публично предизвиква Tesla (снимка:

...
Коментари Харесай

Foxconn се вижда като конкурент на Tesla


Foxconn не просто създава електрически автомобили, а обществено провокира Tesla (снимка: CC0 Public Domain)

Тайванският колос Foxconn ще създава своите електрически автомобили на доста и разнообразни места по света, като към този момент се концентрира върху Тайланд и Съединени американски щати. С това компанията „ стъпва “ в местоположения, разнообразни от Китай.

Според ръководителя Йънг Лиу, Foxconn се стреми да създава електрическите си коли в Съединени американски щати, Тайланд и Тайван и ще продължи да се уголемява в световен мащаб. Компанията обаче няма проекти за произвеждане на електрически автомобили в Китай.

„ За нашия бизнес с електрически автомобили производството ще бъде най-вече в чужбина, в разнообразни страни “, съобщи Лиу. По неговите думи, по-голяма част от чиновниците ще бъдат наемани „ на място “ – там, където се намират индустриалните уреди.

Foxconn е известна като авторитетен производител на електроника, контрактуван снабдител на американската Apple. В духа на „ азиатските тигри “ обаче корпорацията развива и други типове бизнес. Един от тях е този с електрически автомобили и електроника за е-коли.
още по темата
Това е обещаващ, динамичен нов пазар. И, наподобява, упоритостите на компанията са огромни. Тя твърди, че желае да се изправи непосредствено против Tesla, емблемата на електрическата подвижност.

Според изказванията, Foxconn има за цел в дълготраен проект да създава близо половината от всички електрически транспортни средства, продавани в света. Фирмата твърди, че е „ превзела 40-45 % от международния пазар на осведомителни и информационни технологии, изключително при персоналните компютри и мобилните телефони.

„ Надяваме се, че можем да реализираме същото […] като в ИКТ промишлеността “, сподели Лиу за пазара на електрически автомобили. Като част от този проект Foxconn съобщи, че има намерение да превземе 5% дял от световния пазар на електрически автомобили до 2025 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР