Fox Sports, UikipediqЗвездата от Националната футболна лига (NFL) на САЩ

...
Fox Sports, UikipediqЗвездата от Националната футболна лига (NFL) на САЩ
Коментари Харесай

140-килограмов спортист успява да се опази без контузия 12 години

Fox Sports, Uikipediq
Звездата от Националната футболна лига (NFL) на Съединени американски щати Ндамуконг Су съумява да се опази от травми по време на цялата си 12-годишна кариера дотук, макар че тежи 142 кг.

35-годишният бранител бе титуляр във всичките 17 мача за своя тим Тамба Бей Бъканиърс през този сезон и сега е водач в NFL всред състезаващи се още спортисти по най-вече изиграни следващи мачове от 2012 година насам. Откакто става част от NFL Су не е пропущал мач заради травма. Той отдава дълголетието и издръжливостта си на игрището на метода си на живот.

В изявление за списание GQ Су споделя, че практикува от време на време недояждане (intermittent fasting), пие комбуча всеки ден, а храненето му включва високо наличие на протеини.

 

" Когато започнах да схващам холистичен метод към тренировките си тогава започнах да регистрирам огромни изгоди, " споделя Су пред GQ.

Су се храни единствено в избрани часове от деня

Като почитател на периодическото недояждане Су редува интервали, в които се храни, с такива, в които не употребява храна. Това е тактика, която не лимитира с какво може да се храни човек, а по-скоро по кое време може да се храни.

Мнозина разпространяваха периодическото недояждане като техника за намаляване, само че за Су който поддържа тегло от 142 кг., с цел да бъде ефикасен на терена, това не е задачата.

Една от изгодите, които се свързват с периодическото недояждане, е намаляването на възпалителните процеси в организма, нещо, към което се стремят професионалните спортисти, които желаят да заобикалят травмите.

Когато тялото ви е в режим на недояждане, запасите ви от глюкоза са съвсем изчерпани, което може да понижи мъчителните възпаления, споделя пред Insider Андрю Уанг, учител по имунобилогия в Йейлския университет. Уанг твърди, че в тялото има по-малко възпалителни процеси, когато то изгаря кетони, вместо когато изгаря глюкоза. Някои изследвания сочат, че хранителни режими, които предизвиква кетозата, могат също да облекчат възпалителната болежка.

Друга евентуална изгода за Су от периодическото недояждане е усъвършенстваната когнитивна функционалност — основно качество за по-възрастните играчи, които не са толкоз пъргави и бързи като по-младите.

Су натъртва на протеините, зеленчуците и комбучата
Периодът за хранене на Су се пада към средата на деня, тъй че обядът и яденето преди този момент са най-големите му хранения за деня, съгласно GQ.

Преди обяд Су хапва бадемово масло, твърдо сварени яйца, парфе и микс от ядки и сушени плодове, които са богати на протеини.

Су твърди, че ферментиралия чай комбуча също постоянно участва в тези хранения.

Пробиотиците в комбучата подкрепят потребните бактерии в храносмилателната система на човек при усвояването и абсорбирането на други хранителни субстанции, споделя пред Insider Ванеса Рисето, съосновател на Culina Health.

Су споделя също по този начин, че обядът му нормално е с ниско наличие на въглехидрати, като салата с пилешко месо или зеленчуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР