Fox News уреди съдебно дело за клевета по иска на

...
Fox News уреди съдебно дело за клевета по иска на
Коментари Харесай

Fox News плати $787 милиона, за да се измъкне от дело за клевата

Fox News уреди правосъдно дело за клюка по желае на Dominion Voting Systems, като ще заплати зашеметяващите 787,5 милиона $. Това е най-голямото обществено известно съглашение в дело за клюка в Съединени американски щати, съобщи Business Insider.

„ Сумата е зашеметяваща даже за компания като Fox и извънредно смущаваща. Едва ли ще бъде поета отговорност за случилото се “, разяснява пред Insider някогашен началник на Fox.

Все отново договорката икономисва разпити в екипа на най-гледаната кабелна новинарска мрежа в Съединени американски щати, в това число разпити на висши ръководители като Рупърт Мърдок.

Не за първи път новинарската мрежа урежда огромни правни съглашения и изплащания, на които постоянно се е съгласявала, с цел да се оправи с несъгласия и да покрие кавги. Fox News заплати на водещата Гретхен Карлсън 20 милиона $ за споразумяване на искове за тормоз.

Освен това Fox Corporation, в последна сметка може да се измъкне относително невредима финансово. Според източници на Insider застраховката нормално покрива тези типове съглашения.

Споразумението пристигна тъкмо когато Dominion и Fox News щяха да стартират встъпителни причини по делото. Dominion съди Fox, поради подправените изказвания на Fox,

че машините за гласоподаване на Dominion са манипулирали резултата от президентските избори през 2020 година

Изпълнителният шеф на Dominion Джон Пулос дефинира съглашението като „ историческо “ и акцентира признанието на Fox за „ описване на неистини “ за компанията, което е предизвикало големи вреди.

Несъмнено мрежата избегна неудобството, като пропусна процеса, само че все пак компанията към момента е

изправена пред правосъдно дело за клюка на стойност 2,7 милиарда $ от Smartmatic,

софтуерна компания, която съди компанията за лъчение на подправени отчети, в които се допуска, че компанията е манипулирала изборите през 2020 година
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР