Фотоволтаици (слънчеви панели) върху 24 сгради, нейна собственост, ще монтира

...
Фотоволтаици (слънчеви панели) върху 24 сгради, нейна собственост, ще монтира
Коментари Харесай

Монтират фотоволтаици върху 24 сгради в Кюстендил

Фотоволтаици (слънчеви панели) върху 24 здания, нейна благосъстоятелност, ще инсталира Общината в Кюстендил, сподели кметът на града Петър Паунов. Обследвани са покривите на 31 сради, 7 от тях са несъответствуващи за фотоволтаик.

Така ще се понижат разноските за ток и газ, които заплаща Общината.

Експерти създали обсбедванията на постройките гратис - поради положителните взаимоотношения с общината. Върху покривите ще могат да се инсталират фотоволтаици с мощ над 1 мегават, сподели кметът на града Петър Паунов:

" 24 от тези здания могат да бъдат част от енергийната система, с помощта на слагане на фотоволтаици, тъй че от тук нататък стартират анализите неотложно с сътрудниците и пристъпване към процедури по търсене на средства и осъществяване на тези планове, тъй като трагичната зима, която отмина, се надяваме да не се повтори. Ние към този момент търсим бързи вложения, с цел да можем да облекчим режима на общината. В противоположен случай се обрисува на мрачно и на студено да се седи зимата, тъй като е ужасно като виждам цените на тока, които идват най-малко по нашите фактури. Така че благодарим на сътрудниците, благодарим на сътрудниците. Факт е и мисля, че сме първата община, която е направила проучване на всичките си покриви сега, до подробност знаем къде какъв брой мегавата могат да се инсталират, мощности над един мегават ".

Повечето - в случай че не и всички, общински обекти и звена в Кюстендил са на газ, месечно Общината заплаща над 100 хиляди лв. за разходвано синьо голиво, споделиха финансисти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР