Фотоволтаична централа е изградена на покрива на търговски център в

...
Фотоволтаична централа е изградена на покрива на търговски център в
Коментари Харесай

Фотоволтаична централа е изградена на покрива на търговски център в Дупница

Фотоволтаична централа е построена на покрива на търговски център в Дупница. Панелите са ситуирани върху над 800 квадратни метра на 5-етажната постройка. Така общината ще облекчи част от разноските, които заплаща за електрическа енергия.

Ремонтът на покрива и самата централа са на стойност над 200 000 лв.. Очаква се към 30% понижаване на разноски за електропотребление от Общината при цялостна мощ на фолтоволтаика на покрива на комерсиалния център, демонстрират изчисленията, като цялата инвестиция ще бъде покрита за 3 години.

Слънчеви панели върху 24 здания, общинска благосъстоятелност, ще се инсталират и в Кюстендил. Обследвани са покривите на 31 общински здания, 7 от тях са несъответствуващи за фотоволтаици. Така ще се понижат разноските за ток и газ, които заплаща Общината.

Същевременно преди дни беше даден стартът на огромна фотоволтаична централа в землището на дупнишкото село Крайници, която ще се разполага върху 1300 дка. Инвестицията е в размер на над 100 млн. евро и е най-голямата на територията на община Дупница и измежду най-големите в Кюстендилска област.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР