Фоторепортерът Цветан Томчев е починал на Коледа. Тъжната вест съобщиха

...
Фоторепортерът Цветан Томчев е починал на Коледа. Тъжната вест съобщиха
Коментари Харесай

На 63 г. почина фоторепортерът Цветан Томчев

Фоторепортерът Цветан Томчев е умрял на Коледа. Тъжната новина оповестиха сътрудници публицисти във фейсбук. Томчев е починал в съня си на 63 години.

„ На огромни църковни празници си отиват хора с чисти души. Но това не ме успокоява, изключително когато си отиват хора без време. Тази нощ в съня си от тази свят си е отишъл моят другар и съмишленик Цветан Томчев “, написа Горан Благоев.

Цветан Томчев е роден през 1960 година в Ловеч. Завършил е снимка в „ Юлиус Фучик “ в София и българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “. Има 30 години стаж като фоторепортер.

Автор е на документални филми и книги, има 4 независими фотоизложби и е притежател на премия от Национален фотоконкурс в НДК – 1991 година, премия от Национален блиц-конкурс за пресфотографи – Габрово 1995 година, първа премия за фотожурналистика от състезанието на „ Кодак “, София 2002 година, пет пъти притежател на званието „ Фотограф на годината “ на вестник „ Труд “, премия „ Черноризец Храбър “ за фотожурналистика от Съюза на издателите в България през 2003 година

Организатор е на националната галерия за българска фотожурналистика БгПресФото от 2002 година насам. От 2009 година е хоноруван учител в „ Арт лицей по екранни изкуства “ и Нов български университет по специалността „ Фоторепортер “./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР