Фоторепортерът Рой Идан от Кфар Аза е вероятно убит, а

...
Фоторепортерът Рой Идан от Кфар Аза е вероятно убит, а
Коментари Харесай

Израелски фоторепортер и съпругата му са убити, бебето им е отвлечено

Фоторепортерът Рой Идан от Кфар Аза е евентуално погубен, а дребната му щерка е в неопределеност от събота. Съпругата му Смадар е убита в дома им, до момента в който другите им две деца са се крили в килера.

На 7 октомври, когато стартира офанзивата на Хамас, Рой излиза на открито, с цел да направи фрагменти. Той съумява да снима ракетните обстрели и прехващанията на противоракетната защита на Израел " Железен купол ". 

Фоторепортерът се връща у дома, където го чакат брачната половинка му Смадар и трите му деца - 9-годишният Майкъл, 6-годишната Амалия и 3-годишната Абигейл. Секунди по-късно палестинските терористи нахлуват в Кфар Аза и съумяват да обхванат в дома на фотографа. Убиват брачната половинка му, до момента в който той е на открито с най-малкото им дете. 

Предполага се, че Рой е бил убит, а бебето отвлечено дружно със съседите.

Другите му две деца, Майкъл и Амалия, се скрили в килера, когато терористите влезнали. Те са невредими. Следа от Рой и 3-годишното му дете обаче няма. Предполага се, че е измежду починалите, само че доста от телата към момента не са открити или разпознати. 

Двете оживели деца са изпратени при свои родственици.  " Държим на всяка една информация за Рой или Абигейл. Съседите споделиха, че той е бил прострелян, до момента в който е държал Абигейл в ръцете си, само че тя не е потърпевша. По нея е имало петна от кръв. Това е един призрачен сън ", споделя майката на Рой.

В събота палестинското придвижване " Хамас " изстреля стотици ракети по Израел и бяха нанесени вреди в редица израелски обитаеми места. Военният пълководец на палестинската формация " Хамас " Мохамед Дейф разгласи началото на " военна интервенция " против Израел, написа " 24 часа ".

Над 700 души са починали от началото на палестинската инвазия. 260 от тях, най-вече младежи, са убити в кошмарно кръвопролитие по време на музикален фестивал, на който са участвали над 3000 души. Ранените от израелска страна са 2500. Загиналите в линията Газа палестинци са над 400, а минимум 2300 са ранени. Според Организация на обединените нации ударите по Газа са принудили минимум 123 хиляди души да изоставен домовете си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР