Фотоизложбата "Аз съм БЪЛГАРКА" ще бъде показана в Монтана. Изложбата

...
Фотоизложбата "Аз съм БЪЛГАРКА" ще бъде показана в Монтана. Изложбата
Коментари Харесай

Фотоизложбата Аз съм БЪЛГАРКА гостува в Монтана

Фотоизложбата "Аз съм БЪЛГАРКА " ще бъде показана в Монтана. Изложбата ще е съпътстващо събитие на Националния фолклорен фестивал "Напеви от Северозапада ", който се открива в града на Огоста. Автор на плана е Радослав Първанов, който от няколко години търси и запечатва с фотообектива си хубостта на българското момиче, облечено в носия. Един от фолклорните модели е Офелия Иванова от Монтана, включени са сюжети и от Оряхово и Видин.
В третата част на изложбата е снимана е серия, условно наречена "Четящата българка "- тук-там с монументи на български поети, писатели и революционери, а концепцията е да се покаже, че стремежът към култура съпътства живота на българката. Офелия Иванова взе участие в два сюжета, снимани в Ковачевица и в София.
"Правим паралел, демонстрираме и разкриваме, че българката постоянно е била просветеена, стои в основата на Просвещението, тя е била и просвещаваща... Имаме два сюжета, получиха се доста въздействащи фотоси. "
Изложбата се провежда по покана на Младежки дом Монтана, със съдействието на община Монтана. Ще бъде подредена пред залата на Младежкия дом, на откриването ще участват и част от сниманите фотомодели, облечеин в носии, сподели фотографът.
"Ще създадем алегорично показване във времето сред конкурсната стратегия и награждаването на участниците.... Ще създадем в нашата си атмосфера едно неподготвено показване с част от участничките, ще разкажем за нашата задача, за нашта концепция и ще предадем нашите послания на гостуващите и на участниците в състезанието... "
33 сюжета, снимани в разнообразни красиви, само че не толкоз известни места от България демонстрират очарованието на 25 български девойки в третата част на Националния план "Аз съм БЪЛГАРКА ". Радослав Първанов приготвя четвърта част на плана си, в която ще бъде показана хубостта на българката от Северозапада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР