Фотоизложба под надслов България – два погледа, ще бъде официално

...
Фотоизложба под надслов България – два погледа, ще бъде официално
Коментари Харесай

Изложба „България – два погледа” откриват в Етнографския музей в Пловдив американец и наш фотограф

Фотоизложба под надпис „ България – два погледа ”, ще бъде публично открита на 2 ноември (четвъртък) от 17.30 часа в Етнографския музей в Стария град в Пловдив.

Експозицията показва фотоси, дело на двама фотографи – българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти.

Драгомир Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих, с редица изявления в районни и национални медии, в това число и изяви в влиятелни списания като „ National Geographic ” и задгранични издания. Отразявал е напредъка на археологическите изследвания в резервата „ Сборяново ” през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова.

 1pl4011-1 Той е създател на редица неповторими фотоси на неповторимите находки направени там. Автор е на 6 изложения в Съединени американски щати, Англия, Русия, Швейцария и България. Брайън Бейти пък е саморасъл актьор, прочут с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво, кратунки и камъни, които в неговите ръце се трансформират в бижута и шедьоври.

Страстта му към фотографията датира от дълго време, само че едвам след запознанството си с Драгомир Богомилов напролет на 2016 година обръща повече внимание на това свое занимание. Това ще е негова първа галерия на снимки. Двамата дружно демонстрират България през своите погледи.

Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които описват истории и всеки може да ги опише по друг метод, като техните снимки ще останат в Етнографския музей до 16 ноември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР