Фотоизложба Деца (не) като другите“ е представена в Народното събрание.

...
Фотоизложба Деца (не) като другите“ е представена в Народното събрание.
Коментари Харесай

Фотоизложба „Деца като другите“ е представена в НС

Фотоизложба „ Деца (не) като другите “ е показана в Народното събрание.

Тя включва 20 фотоса на деца с увреждания като задачата й е да притегли вниманието към неналичието на достъп до медицински храни за нуждаещите се. Част от децата в тази галерия одобряват такава храна.

Експозицията гостува в Народното събрание по самодейност на народния представител Николай Табаков от ПГ на „ Демократична България “. Снимките са направени от Анна Йончева и доброволци фотографи от цяла България.

Анна Йончева благодари на уредниците от „ Общност мостове “ и Национална мрежа за децата за изложбата и изрази вяра тя да допре хората, от които зависи решението на казуса.

Аделина Банакиева от съдружие „ Общност мостове “ означи, че идеята на децата с увреждания е извънредно непопулярна и се надява това да се промени с времето и благодарение на такива изложения. Тя уточни, че с помощта на Анна Йончева в България има над 40 места с люлки за деца с увреждания. Аделина Банакиева акцентира приноса на народните представители Елисавета Белобрадова и Кремена Кунева, с цел да има чуваемост по въпроса, тъй като терминът „ храни за здравна приложимост “ е неразбираем на хората. Осигуряването на храни за тези деца не може да става с дарителски акции, сподели тя.

Народният представител Кремена Кунева означи, че значително решението на този проблем е в ръцете на изпълнителната власт и се надява, посредством това събитие да се даде явен знак, че се чака неговото разрешаване. По думите й последното мнение, което е получила от Министерството на здравеопазването е, че всички дейности от тяхна страна са изпълнени и остава да се реши казусът на равнище Национална здравноосигурителна каса.

Председателят на Комисията по опазването на здравето доцент Антон Тонев приветства напъните и изрази уважението си към свършеното от неправителствения бранш и от депутатите от „ Демократична България “, с цел да изведат във фокуса и на политиците, и на обществото една неправда. Той заяви, че в четвъртък и.д. шеф на Националната здравноосигурителна каса ще участва на съвещанието на комисията и след него ще изиска неофициална среща, на която да стане ясно в какъв период този въпрос може да бъде решен. Оптимист съм, че в малко време ще има решение, уточни доцент Тонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР