Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета

...
Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета
Коментари Харесай

Изложба на деца от Филиповци и Факултета пред НДК

Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета показват мита за Златното руно и аргонавтите в галерия в Галерия навън в градинката до НДК, която се открива на 02.09.2019 година (понеделник) в 19 часа.

В Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета са включени фотоси на доцент Васил Гарнизов, учител в Нов български университет, а рисунките на децата са основани в границите на подготовката на спектакъла Медея.

През месец февруари и март 2019 година екипът на план Медея, част от артистичната стратегия на Пловдив Европейска столица на културата‘2019, организира поредност от образования по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски генезис в София. Целта на плана е да вкара децата в света на античната митология и спектакъл, като ги приготви и за включването им в софийския сценичен театър Медея, който от октомври 2019 година ще се играе на сцената на спектакъл Азарян, НДК.

Тези уъркшопи, водени от професионални артисти, психолози, художници, построяват един забележим и по-ефективен развой на обществена и социална интеграция посредством спектакъл. Античните сюжети са значима част от цивилизационното развиване, споделят експертите. На това залага креативния екип на плана.

Да покаже по какъв начин
Всичко за Вашата сватба
един от най-мрачните и нелеки за осмисляне легенди за Язон и Медея, могат да послужат за база на психодраматична игра, чиято цел е да показва просветителните и интеграционните благоприятни условия на актуалния сценичен артикул, като включва деца от разнообразни етнически общности в театралната игра, с цел да им помогне да придобият духовен взор за света, да развият нови качества умения.

В изложбата са показани моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и актрисата Снежина Петрова, творбите на децата и техните спонтанни реакции и мнения.

Проектът се реализира в партньорство с Фондация Здраве и обществено развиване и с финансовата поддръжка на Национален фонд Култура и Столична стратегия Култура.
Повече за театралния театър Медея в София ТУК.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg