Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета

...
Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета
Коментари Харесай

Изложба на деца от Филиповци и Факултета пред НДК

Фотографии и рисунки на деца от кварталите Филиповци и Факултета показват мита за Златното руно и аргонавтите в галерия в Галерия навън в градинката до НДК, която се открива на 02.09.2019 година (понеделник) в 19 часа.

В Походът на аргонавтите от Филиповци и Факултета са включени фотоси на доцент Васил Гарнизов, учител в Нов български университет, а рисунките на децата са основани в границите на подготовката на спектакъла Медея.

През месец февруари и март 2019 година екипът на план Медея, част от артистичната стратегия на Пловдив Европейска столица на културата‘2019, организира поредност от образования по мита за Златното руно и аргонавтите с 46 деца от ромски генезис в София. Целта на плана е да вкара децата в света на античната митология и спектакъл, като ги приготви и за включването им в софийския сценичен театър Медея, който от октомври 2019 година ще се играе на сцената на спектакъл Азарян, НДК.

Тези уъркшопи, водени от професионални артисти, психолози, художници, построяват един забележим и по-ефективен развой на обществена и социална интеграция посредством спектакъл. Античните сюжети са значима част от цивилизационното развиване, споделят експертите. На това залага креативния екип на плана.

Да покаже по какъв начин един от най-мрачните и нелеки за осмисляне легенди за Язон и Медея, могат да послужат за база на психодраматична игра, чиято цел е да показва просветителните и интеграционните благоприятни условия на актуалния сценичен артикул, като включва деца от разнообразни етнически общности в театралната игра, с цел да им помогне да придобият духовен взор за света, да развият нови качества умения.

В изложбата са показани моменти от социодраматичните и художествени работилници, водени от Александра Гочева, Георги Гочев, Цветелина Спиридонова и актрисата Снежина Петрова, творбите на децата и техните спонтанни реакции и мнения.

Проектът се реализира в партньорство с Фондация Здраве и обществено развиване и с финансовата поддръжка на Национален фонд Култура и Столична стратегия Култура.
Повече за театралния театър Медея в София ТУК.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР