Фотографът, заснел деца със мечета за рекламната кампания на модната

...
Фотографът, заснел деца със мечета за рекламната кампания на модната
Коментари Харесай

След садо-мазо скандала с „Баленсиага“: Фотографът твърди, че получава смъртни заплахи


Фотографът, снимал деца със мечета за рекламната акция на стилната марка „ Баленсиага “, твърди, че получава смъртни закани поради абсурда. Преди към две седмици Коледната акция на марката провокира съществено неодобрение в по отношение на сексуализирането на децата.

Пред Guardian създателят на фотосите Габриеле Галимберти споделя: „ Получавам известия от рода на „ знаем къде живееш “, „ Идваме да убием теб и фамилията ти “, „ Ще изгорим къщата ти “. 90% от известията са от хора в Съединени американски щати.

Скандалът обгръща две разнообразни фотосесии

Галимберти е работил по изображенията на деца, които държат плюшени мечета в робско облекло, а не по акцията на „ Адидас “ x „ Баленсиага “, в която има чанта върху документи, описващи правосъдно дело за детска порнография.

Двете акции обаче постоянно са споделяни дружно в Туитър, което води до догатката, че Галимберти е работил и по двете. Той твърди, че медиите са взели изображенията на двете акции от обществените мрежи и са ги разгласили дружно. В резултат на това той съди четири медии.

Габриеле Галимберти споделя, че не е имал съвсем никакъв принос в избора на предметите, употребявани в изображенията. „ Аз съм фотограф-документалист. Снимам това, което намирам там... За мен, в случай че стаята е алена или жълта, няма никакво значение “, споделя той.

Още след абсурда от „ Баленсиага “ пуснаха публично изказване, в което се извиниха и поеха отговорност за фотосите, само че Галимберти твърди, че забавянето на марката е довело до по-нататъшни злоупотреби, свързани с него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР