Фотографът Георги Марков е подал жалба в районната прокуратура на

...
Фотографът Георги Марков е подал жалба в районната прокуратура на
Коментари Харесай

Фотограф съди евродепутат заради снимка

Фотографът Георги Марков е подал тъжба в районната прокуратура на Силистра и искова молба в окръжния съд поради непозволено потребление на негова фотография в предизборната акция за локалните избори в Силистра на кандидат-кмета Момчил Неков.

На конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Марков съобщи, че се е срещнал с Неков да уредят въпроса, само че той е отказал. "Политиците би трябвало да дават образец на обществото ", сподели още Марков. Той добави, че фотографията е направена със специфична техника и обработката е лишила доста време. И означи, че авторството му е ощетено и незачетено. Фотографията на Марков е била употребена върху девет билборда на някогашния евродепутат именуван от медиите "феноменът 15/15 ".

Марков се свързал с юрист, с който са изготвили и изпратили нотариална покана за непринудено осъществяване до Неков. В получения отговор обаче се казвало, че дейностите против него били политическа акция за да провали акцията му за кмет на Силистра. Фотографът отхвърли обвиняванията и изясни, че е изчакал даже да завърши балотажът, с цел да даде публичност на случая.

Снимката на Марков била употребена непозволено и от различен претендент на локалните избори, само че след среща с него въпросът за правата е бил организиран.

Адвокат Емил Георгиев изясни, че в случай че директният причинител на действието не е Неков, а друго лице, то това ще се откри от проверяващите органи и съда. Той добави, че поисканото обезщетение е четирицифрена сума. Снимката била взета от информативен портал за Силистра, като под нея бил разказан създателят й и контакт с него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР