Фотографът Брад Джоузефс успя да заснеме на видео битка между

...
Фотографът Брад Джоузефс успя да заснеме на видео битка между
Коментари Харесай

Жестока битка между две големи мъжки мечки заснеха на ВИДЕО

Фотографът Брад Джоузефс съумя да снима на видео борба сред две огромни гризлита и съгласно него това е била епична борба, която е най-дългата и интензивна борба сред такива мечки, която той в миналото е виждал.

Брад Джоузефс посетил Националния парк и резерват Лейк Кларк, ситуиран в Южна Аляска, Съединени американски щати, с цел да следи живота на дивите животни, написа Live Science. Той имал шанса да стане очевидец на жестока борба сред две неравни гризлита. Едната мечка била по-голяма и по-стара от другата и двата хищника се борели за правото да преобладават по време на брачния интервал.

Фотографът на дивата природа съумял да направи неповторимо видео от тази борба и го разгласява в канала си в YouTube, който все още на издание на новината към този момент е набрал 443 хиляди гледания. Според Джоузеф борбата е траяла съвсем 9 минути и е била най-дългата и интензивна борба с гризли, която е виждал.

Във видеото можете да видите, че борбата стартира в позиция на четири крайници, след което мечките застават на два крайници и не престават да откриват кой от тях е главният мъжки по време на брачния интервал на тези хищници. След известно време изглеждаше, че мечките са изтощени, само че тогава те събраха сили и продължиха да се бият. В последна сметка една от мечките загуби борбата и се отдръпна, навеждайки глава в символ на послушание.



Гризлитата, които стоят на четири лапи, могат да имат височина от 1 до 1,5 метра, а когато стоят на два крайници, височината им доближава 2,7 метра. В същото време мъжките мечки гризли могат да тежат до 400 кг.

По време на интервала на чифтосване, който продължава от май до юли, доста постоянно огромните мъжки прогонват по-малките родственици. Но в случай че гризлитата са почти с идентичен размер, тогава стартира борба за превъзходство.

Аляска е дом на половината от 60 000 гризли, които живеят в Северна Америка.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР