Фотограф, който снима Марк Зукърбърг на улицата, твърди че компанията

...
Фотограф, който снима Марк Зукърбърг на улицата, твърди че компанията
Коментари Харесай

Лицемерие? Снимките, които Марк Зукърбърг не иска да видите...

Фотограф, който снима Марк Зукърбърг на улицата, твърди че компанията му Facebook го обвинила в интервенция в персоналния живот на шефа. Ник Стърн снимал милиардера през април 2011 година по какъв начин разхожда кучето си и събира отпадъците му в найлонова торбичка.



Малко по-късно на същата улица го настигнали хора от защитата във Facebook и го помолили да отиде с тях до централата в Пало Алто. Когато дошъл там, бил упрекнат в нарушение на персоналния живот на Зукърбърг и му споделили, че би трябвало да престане да го следи и фотографира, написа Дейли Мейл.

Пред британския таблоид Стърн разяснява: " Иронично е тъкмо Зукърбърг да стигне толкоз надалеч, защитавайки личния си персонален живот, а в това време този на 50 милиона души в личната му обществена мрежа, да не му е приоритет.









Никога не съм нарушавал правото му на персонален живот, единствено го снимах, до момента в който беше на публично място и вършеше естествени неща като разхождане на куче. Той е социална персона, хората се интересуват от него, " изяснява Стърн.

" Когато пристигнаха от защитата, бях в потрес. Няколко минути, откакто снимах по какъв начин събира отпадъците от кучето си, се приближиха до мен и ми споделиха, че би трябвало да дойда в централата на Facebook. Не ме питаха кой съм. Когато стигнахме до паркинга, ме упътиха към офиса на Деби Фрост, която е началник на връзки с обществеността и с Джонатан Тав, който е от ПР отдела, " споделя фотографът.

" Беше ми казано, че персоналният живот на Зукърбърг и тези към него е ненарушим и би трябвало да остане подобен и, че нямам право да го проследявам и обявявам всякакви неща за него, " продължава той.

" Не ми насочиха съответни закани, само че беше ужасно. Снимките ми имаха за цел да покажат на хората, че даже и да е милиардер, той почиства след кучето си, тъй че всички би трябвало да го вършат. "

В момента Facebook и " Кеймбридж Аналитика " са упрекнати за нарушение на персоналните данни на над 50 милиона души.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР