фото: EU2017EE Estonian Presidency, УикипедияУнгария да бъде изгонена от Европейския

...
фото: EU2017EE Estonian Presidency, УикипедияУнгария да бъде изгонена от Европейския
Коментари Харесай

Марк Рюте поиска Унгария да бъде извадена от Европейския съюз

фото: EU2017EE Estonian Presidency, Уикипедия

Унгария да бъде изгонена от Европейския съюз след приемането на закон, забраняващ насърчаването на хомосексуалните връзки измежду малолетни. Това изиска министър председателят на Нидерландия Марк Рюте.

" Що се отнася до моето мнение по този закон, Унгария няма повече какво да прави в Европейски Съюз, само че не мога да вземам решение самичък. Има още 26 страни ", сподели Рюте.

Този закон провокира рецензии измежду политическия хайлайф на Европейския съюз и редица държави-членки.

Рюте е срещу противоречивите нови закони на Унгария, които съгласно него не разрешават популяризирането на хомосексуалността и хирургическа интервенция за смяна на пола на лица под 18-годишна възраст, само че в действителност поставят знак на равенството сред  хомосексуалността и педофилията.

Европейски Съюз няма пълномощия да се намесва в националните закони на Унгария, само че може да стартира правосъдно произвеждане, сподели Рюте.

" Това е толкоз фундаментален миг, че в случай че го оставим, ние не сме нищо повече от търговски блок и валута ", добави той. 

" Зоните без гейове в Полша също са проблем, който би трябвало да бъде решен ", изясни още Рюте.

" Има прекалено много такива проблеми, които се появяват ", сподели той. " Никога не съм мислил, че когато получих тази работа (премиерския пост) преди 11 години, че ще водим тези полемики за такива съществени полезности ".

Въпреки острите му забележки за изпъждане на Унгария от Европейски Съюз, в договорите на блока няма уговорка за сходно деяние по отношение на държава-членка.

Съществуват единствено опциите за процедура за нарушаване, при която Европейски Съюз може да наложи наказания или член от контракта за Европейски Съюз, който теоретично може да докара до загуба на права в блока.

Този втори вид изисква единогласие от останалите държави-членки на Европейски Съюз. Но Унгария и Полша - и двете към този момент са обекти на процедури за нарушение на други политики, за които се счита, че подкопават демократичните полезности - имат пакт, който взаимно ги защищава от такава маневра.

Рюте обаче съобщи, че " дълготрайната цел е да сложим Унгария на колене по този въпрос (за новия закон) ".

" Те би трябвало да осъзнаят, че или са част от Европейски Съюз и тази ценностна общественост, което значи, че в Унгария... никой не може да бъде дискриминиран и (всеки) може да се усеща свободен въз основа на половост, цвят на кожата или пол ", изясни той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР