Фосилизирани зъби на два изчезнали вида създания, които са най-древните

...
Фосилизирани зъби на два изчезнали вида създания, които са най-древните
Коментари Харесай

Откриха останки на най-древните предшественици на човека

Фосилизирани зъби на два изчезнали типа създания, които са най-древните прародители на множеството модерни бозайници, в това число и на индивида, бяха открити в южната част на Англия, заяви Би Би Си.

Зъбите принадлежали на сходни на земеровки животни с крайници на динозаври. Учените дефинираха възрастта им на 145 милиона години. Това са безспорно най-старите фосили на бозайници, прародители на хората.

Останките били открити от студента Грант Смит в скалите по крайбрежието на Суонидж, графство Дорсет. Доктор Стив Суийтман от университета в Портсмут изследва античната находка.

Животните били дребни по размери и имали четина. Вероятно те се появявали под прикритието на нощта. Един от тях, за който специалистите допускат, че е ровещ бозайник, се хранел с инсекти, до момента в който по-големият е ядял и растения. Зъбите им били доста развити.

"Освен това те са доста износени, което подсказва, че типовете, към които те принадлежали, живеели добре ", сподели лекар Суийтман.

Един от новооткритите типове беше кръстен Durlstotherium newmani на съдържателя на локален пъб Чарли Нюман, който е и колекционер на фосили. Другият тип получи името Dulstodon ensomi, на локалния палеонтолог Пол Енсъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР