Форумът Образование за бъдеще ще се опита да погледне отвъд

...
Форумът Образование за бъдеще ще се опита да погледне отвъд
Коментари Харесай

Кое е успешното училище

Форумът " Образование за бъдеще " ще се опита да огледа оттатък рестриктивните мерки в актуалната българска класна стая и към нейното по-добро бъдеще

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Будителите на XXI век

Лидерите на цифрова промяна в образованието показаха сполучливи планове по време на конференцията DigitalKidz
1 ное 2018
Какво е образованието на бъдещето? Какво обучение може България да предложи на своите деца?
1 ное 2018 Как наподобява образованието на бъдещето, от какви умения имат потребност днешните деца, с цел да се осъществят сполучливо в бъдеще, и по какъв начин да притеглим и подготвим способни учители – това са единствено някои от тематиките, на които ще обърне внимание огромният конгрес.

Това са част от от въпросите, които ще получат отговори на конференцията " Образование: За бъдеще ". Тя ще се организира на 23 и 24 ноември в София.

Фокус на форума ще бъде оформянето на визия за българското обучение, както и да бъдат откроени положителните модели, които работят и дават резултати, включително и колаборации сред учебното заведение и бизнеса, както и други обществено частни партньорства.

Между водещите лектори на конференцията ще бъдат бизнес водачи като Ираван Хира от HP, изпълнителния шеф на Телерик Академия Светозар Георгиев, представители на МОН и локалните управляващи, като Ваня Трайкова, която е Държавен специалист в дирекция " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " и Йорданка Бенова-Ананиева, която е зам.-кмет " Култура и обучение " на Община Бургас и ще може да опише повече за опита на общината в построяването на съдействие с бизнеса и образованието. В конференцията ще вземат участие и още доста други специалисти, и бизнес водачи на европейско и национално ниво.

Две проучвания на образованието в България, евентуално ще бъдат споменавани неведнъж по време на форума, като едното ще има и специфичен панел отдаден на него през първия ден. Става въпрос за Мониторинговия отчет на Европейска комисия за Образование и образование за 2018. Другият, който следва да бъде показан на форума е мониторинговият отчет на самодейността " Сдружение Образование България 2030 ".

През втория ден ще има и профилирани панели с специалисти в сфери като професионално обучение, привличане, образование и задържане на учители, образци за нововъведения и сполучливи учебни заведения, както и за ранен старт в уменията на утрешния ден.

Посетителите на конференцията могат да запазят гратис място онлайн тук, като и през двата дни входа ще бъде свободен.

Събитието ще е допустимо с помощта на взаимните старания на 11 водещи организации в страната, които поставят непрекъснати старания за възстановяване на качеството на образованието в страната, като Фондация Америка за България, Американска комерсиална камара в България, Европейска комисия в България, Фондация " Заедно в час ", Industry watch, Капитал, Музейко, Сдружение " Образование България 2030 ", Тръст за Социална опция, Център за приобщаващо обучение и Центърът за креативно образование.

Форумът се организира и със съдействието на Министерството на образованието на науката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР