Форум „Споделяме създаденото“ организира Търговско-промишлената палата във Враца
Форум „ Споделяме основаното “ провежда през днешния ден Търговско-промишлената палата (ТПП) Враца по план MedDiet Go. Проектът е финансиран по Програма „ Интеррег Евро-Средиземноморски басейн (Interreg Euro-MED) 2021–2027 “ и сплотява седем сътрудници от страни в Средиземноморския район, работещи за развиване на новаторски и устойчиви туристически модели, основани на локалната храна и просвета. От България сътрудник по плана е ТПП във Враца, сподели за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на палатата в града Мая Милова.
По думите ѝ планът надгражда разбирането за храната като освен това от кулинарна процедура. Той демонстрира по какъв начин обичайното хранене, локалните предписания и кулинарното завещание могат да се трансфорат в мотор за резистентен туризъм, икономическо раздвижване и обществена единодушие на локално равнище.
По време на събитието бяха показани главните акценти в средиземноморската диета, както и кои български артикули биха могли да се употребяват за нея. Мая Милова описа и за извършените досега действия и изведените на база на тях съответни хрумвания и направления от българска страна. Сред тях са фестивали и събития, свързани с локалната кухня, цифрова готварска книга „ От баба на внуче “, гастрономически направления като Taste Vratsa и „ От природата до трапезата “, както и концепция за районна марка „ Вкусът на Враца “.
„ Храната е входната точка към прекарването. Чрез нея екскурзиантът опознава историята, природата и хората на обещано място. В MedDiet Go храната не е просто меню, а роман за територията “, сподели Мая Милова.
Като резултат от плана във всяка страна сътрудник ще бъдат основани по един информативен пункт, вид „ обслужване на едно гише “, подкрепени от седем така наречен живи лаборатории, чиято задача ще бъде да свържат обичайното познание и нововъведенията. Всички искащи публични или частни организации и институции ще могат да се причислят и към основания европейски клъстер Med Diet.
По думите ѝ планът надгражда разбирането за храната като освен това от кулинарна процедура. Той демонстрира по какъв начин обичайното хранене, локалните предписания и кулинарното завещание могат да се трансфорат в мотор за резистентен туризъм, икономическо раздвижване и обществена единодушие на локално равнище.
По време на събитието бяха показани главните акценти в средиземноморската диета, както и кои български артикули биха могли да се употребяват за нея. Мая Милова описа и за извършените досега действия и изведените на база на тях съответни хрумвания и направления от българска страна. Сред тях са фестивали и събития, свързани с локалната кухня, цифрова готварска книга „ От баба на внуче “, гастрономически направления като Taste Vratsa и „ От природата до трапезата “, както и концепция за районна марка „ Вкусът на Враца “.
„ Храната е входната точка към прекарването. Чрез нея екскурзиантът опознава историята, природата и хората на обещано място. В MedDiet Go храната не е просто меню, а роман за територията “, сподели Мая Милова.
Като резултат от плана във всяка страна сътрудник ще бъдат основани по един информативен пункт, вид „ обслужване на едно гише “, подкрепени от седем така наречен живи лаборатории, чиято задача ще бъде да свържат обичайното познание и нововъведенията. Всички искащи публични или частни организации и институции ще могат да се причислят и към основания европейски клъстер Med Diet.
Източник: bta.bg
КОМЕНТАРИ




