ФОРТ ПИЪРС, Флорида (AP) — Федерален съдия ще изслуша аргументите

...
ФОРТ ПИЪРС, Флорида (AP) — Федерален съдия ще изслуша аргументите
Коментари Харесай

Съдия ще изслуша аргументите дали да отхвърли наказателното преследване на Тръмп за класифицирани документи

ФОРТ ПИЪРС, Флорида (AP) — Федерален арбитър ще изслуша причините в четвъртък дали да отхвърли наказателното гонене на Доналд Тръмп за класифицирани документи, като неговите юристи настояват че някогашният президент е имал право да съхранява сензитивните записи при себе си, когато е напуснал Белия дом и се е насочил към Флорида. пълномощието да отбелязва документите като персонални и да поддържа притежанието им след неговото председателство.

Екипът на специфичния прокурор Джак Смит, в противен случай, споделя, че файловете, в които Тръмп е упрекнат, че имат, са президентски записи, а не персонални, и че уставът не се ползва за класифицирани и строго секретни документи като тези, съхранявани в неговото имение Мар-а-Лаго във Флорида.

Законът за президентските досиета „ не освобождава Тръмп от наказателното право, не му дава право едностранно да разгласи строго секретни президентски досиета за персонални досиета или го защищава от закононарушения следствия – камо ли да му разреши да възпрепят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР