Форс Индия официално обявиха, че ще задържат пилота си Серхио

...
Форс Индия официално обявиха, че ще задържат пилота си Серхио
Коментари Харесай

Форс Индия ще задържат Серхио Перес през 2019

Форс Индия публично оповестиха, че ще задържат водача си Серхио Перес и за сезон 2019 във Формула 1. Мексиканецът е част от отбора от 2014 година, а през 2011-а направи дебюта си със Заубер. Все още тимът не желае да показа неговия съотборник за идващия сезон. Очаква се в свободния болид да влезе Ланс Строл, чийто татко Лорънс Строл купи тима по-рано през сезона. От Уилямс към този момент оповестиха, че Строл ще бъде сменен следващата година от дебютанта и водач от академията за млади водачи на Мерцедес Джордж Ръсел.
Sergio Perez's journey with @ForceIndiaF1 so far...

391 points
95 race starts
5 podiums
2 fastest laps

And plenty more memories to be made in 2019 #F1 pic.twitter.com/IQN938a1CO
— Formula 1 (@F1) October 18, 2018
" Радвам се, че Серхио ще продължи да работи с нас. През последните пет години, той затвърди позицията си на един от най-талантливите и непрекъснати водачи на стартовата решетка във Формула 1. Той ни дава скъпа непоклатимост и е значима част от тима. Ние започваме вълнуваща нова глава като тим и се радваме, че Серхио ще е част от нея ", съобщи шефът на тима Отмар Шафнауер.

Перес заема седмата позиция в генералното класиране и е единственият играч отвън водачите на тимовете от топ 3 този сезон, който се качи на подиума. " Радвам се, че моето бъдеще към този момент е несъмнено и съм доста стимулиран за сезон 2019 ", показа Перес.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР