Формулата за стабилно мнозинство изглежда трудна, макар че това беше

...
Формулата за стабилно мнозинство изглежда трудна, макар че това беше
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: ГЕРБ и ПП ще се коалират след изборите

Формулата за устойчиво болшинство наподобява сложна, въпреки че това беше главната цел още веднъж да тръгнем към предварителни избори. Чисто качествено картината ще бъде доста по-различна, макар че още веднъж ще бъдем в същата патова обстановка във връзка с кабинета.

За следващ път едни месии в политиката може би ще си отидат със своя облик, който бързо съумяха да изконсумират. Този облик се провали посредством ръководство. Избирателите към този момент ще правят оценка качеството на ръководство. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева.

Според сътрудника й доцент Стойчо Стойчев обаче е изцяло допустимо да бъде формирано държавно управление.

" Като нищо ще забележим една коалиция сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ под някаква форма ", предвижда той.

Цветанка Андреева е на мнение, че " притежател на здрава коалиция е такава, построена към идентичността ".

" Продължаваме промяната " не се потвърдиха като евроатлантици в практиката -  не позволиха военната помощ за Украйна и разполагането на съюзнически войски на наша територия. Всичко това компрометира евроатлантическия им облик. Виждаме, че към този момент и в ГЕРБ се появява ужас за сходна коалиция ", счита тя.

Според Стойчев " Продължаваме промяната " приказват доста коренно, защото са пресметнали, че това им донася електорална поддръжка.

" Изненади на изборите няма да има ", безапелационна бе Андреева.

Събеседникът ѝ изрази упованията си за всевъзможни парламентарни конфигурации сред партиите поради ниската изборна интензивност.

" При 8 партии в парламента ще се усили и броят на дребните играчи, които могат да блокират обещано решение или да разпаднат цялата коалиция. Едни от тези дребни партии са Демократична България, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ", констатира той.

Доц. Стойчев показа и какви са приликите сред Асен Василев и някогашния министър председател Пламен Орешарски.  " Той наподобява като политик, който може да влезе в ролята на Орешарски и да направи едно чисто експертно държавно управление с първична поддръжка в Народното събрание ", разясни той.

Андреева заключи, че рецесията, в която се намира страната, е доста дълбока  - с изключение на политическа, тя е и икономическа.

" Подобен вид рецесия няма аналог. Тя може да завърши, когато ясно се поведат ярки политически дебати за бъдещето на страната ", заключи тя.
ТЕМА преди 23 часа 913 преди 23 часа 3601 преди 1 ден 909
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР