Формула 1 трябва на всяка цена да избегне създаването на

...
Формула 1 трябва на всяка цена да избегне създаването на
Коментари Харесай

Директорът на Ред Бул предупреди за дебнеща пред спорта опасност

Формула 1 би трябвало непременно да избегне основаването на сюжет, при който водачи изкарват съзнателно санкции за свои противници по време на надпревари, съобщи шефът на тима на Ред Бул Кристиан Хорнер. Той оприличи тези дейности като симулациите за нарушаване при футболистите.

Причина за изявлението на Хорнер беше случаят от неделното Гран при на Австрия, при който Чеко Перес (Мексико, Ред Бул) не съумя да приключи маневра за изпреварване на Ландо Норис (Великобритания, Макларън) от външната страна и излезе от пистата в завой номер 4 на " Ред Бул Ринг ". Наказан за случая бе Норис.

По-късно Перес беше замесен и в случай с Шарл Льоклер (Монако, Ферари).

Според Хорнер, почитатели и анализатори, наказванията от Австрия са противоположни на философията " Остави ги да карат ", на която Формула 1 държи доста в последните години. Директорът на Ред Бул е обезпокоен, че през миналия уикенд може да е бил основан рисков казус.

" Не ни би трябвало еквивалент на симулациите във футбола. Трябва да избегнем това ", сподели Хорнер, съгласно който нито един от трите случая по време на Гран при на Австрия не е заслужавал санкции.

" Знам какъв брой сложна е работата на шефовете на надпреварите, само че с тези произшествия можехме да се оправим доста по-лесно. Те бяха елементарни проблеми, които срещаме в съвсем всички надпревари. Не мисля, че бяха нужни санкции.

" Инцидентът сред Чеко и Ландо - това е резултат от конкуренция. Излезеш ли на външната линия, ти поемаш риск за самия себе си, в случай че не успееш да спечелиш позицията. ФИА наложи наказване за това и нямаше по какъв начин да не го направи за сходна маневра с Чарлс по-късно.

" Тези момчета карат картинг от деца и знаят доста добре какъв брой рискуват, излизайки от външната страна на завоя. Особено в случай, че не си с предната позиция. Така че, да, считам наказванията за ненужни, тъй като те се опълчват изрично на мантрата " Оставете ги да карат ", която прокарваме в последните няколко години ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР