Формула 1 стартира “американското си турне този сезон с Гран

...
Формула 1 стартира “американското си турне този сезон с Гран
Коментари Харесай

От Пирели коментираха как ще издържат гумите в Остин

Формула 1 започва “американското си турне ” този сезон с Гран При на Съединени американски щати в Остин, Тексас този уикенд. Пирели ще употребява в Остин моделите от С2 до С4 - междинните по неотстъпчивост модели в гамата сликове този сезон във Формула 1.

Миналата година тимовете и водачите заложиха на приблизително твърдите и твърдите гуми за надпреварата, като спечелилият Макс Верстапен записа първа серия обиколки със приблизително твърдите, втората - с твърдите и последната - отново със приблизително твърдите. В хода на надпреварата на два пъти пред колоната излиза кола на сигурността.

За първи път в Остин ще има спринт, което значи единствено една едночасова свободна подготовка в петък, а в събота спринтът ще е предшестван от квалификацията за късото съревнование.

“Пистата на Америките ” е трасе със приблизително до високо аеродинамично прилепяне, само че няма нито един завой, който да оказва изключително съществено натоварване върху гумите - изясни моторспорт шефът на Пирели Марио Изола. - Доброто сцепление в бавните завои е доста значимо. През предходната година трасето беше преасфалтиране, само че в избрани секции пистата остава неравна, което води до превъртане на гумите и оттова до прегряването им. Затова и тук типичната деградация на гумите е термалната. ”

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР