Формула 1 ще увеличи поне двойно броя на състезанията, които

...
Формула 1 ще увеличи поне двойно броя на състезанията, които
Коментари Харесай

Формула 1 ще увеличи двойно спринтовите квалификации

Формула 1 ще усили най-малко двойно броя на надпреварите, които ще имат спринтови квалификации следващата година и този формат ще бъде въведен на най-малко шест писти. Директорът на Формула 1 Рос Браун съобщи, че уредниците на всяко от надпреварите желаят да имат спринтова подготовка през 2022 година

Форматът беше въведен през този сезон. По устав общоприетата подготовка се мести в петък, а в събота се организира спринтова подготовка - съревнование от 100 км, което дефинира стартовата решетка за неделния старт и в което спечелилият получава три точки, вторият - две, а третият - една.

През този сезон три писти бяха определени за подобен формат - " Силвърстоун " във Англия, " Монца " в Италия и " Интерлагос " в Бразилия.

Браун не сподели кои писти ще получат спринтови квалификации следващата година, като посочи, че ще се водят диалози след Гран при на Бразилия.

" С тимовете към този момент се споразумяхме, че гледаме към шест спринтови квалификации идната година. Нашата позиция е, че би трябвало да създадем прогресивни стъпки, само че не и радикални. Ще имаме нови правила, всички ще имат потребност от време, с цел да свикнат с новите коли ", сподели Браун.

Той не изключва форматът със спринта да стане общоприет за всички надпревари или да се употребява за множеството.

" Мисля, че всеки промотър желае да има спринт. Но има няколко фактора, които би трябвало да обмислим. Единият е по какъв начин да разпределим тези събития през годините. Този формат евентуално е нещо, което желаеме в първото съревнование и евентуално няма да го желаеме в последното. Ще е хубаво да има многообразие ", добави Браун.

Миналата година той сподели, че на писти като в Монако, на които изпреварването е мъчно, най-вероятно няма да има спринтови квалификации. " Това може би е пистата с най-вече провокации за спринт. Но в никакъв случай не казвай в никакъв случай ", добави Браун.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР