Формула 1 ще търси баланс в календара си за следващия

...
Формула 1 ще търси баланс в календара си за следващия
Коментари Харесай

Формула 1 търси балансиран календар, но може да остане без някои класически писти

Формула 1 ще търси баланс в календара си за идващия сезон, който би трябвало да включва рекордните 24 надпревари. Това разгласи изпълнителният шеф на конкуренцията Стефано Доменикали на среща с кореспонденти.

Календарът би трябвало да бъде оповестен публично през октомври, само че още от в този момент се приказва, че класическо съревнование като Гран при на Белгия на пистата " Спа " може да отпадне. Вече стана ясно, че Франция няма да бъде част от Формула 1 през 2023 година, а различен обичаен хазаин Германия беше в календара за последно през 2019 година

През 2023 година в Лас Вегас и.

С това надпреварите в Съединени американски щати ще станат три (в момента се организират надпревари в Остин и Маями), както и четири в Близкия изток след Бахрейн, Саудитска Арабия и Абу Даби.

От Формула 1 не мислят да се отхвърлят и от други значими пазари в Азия като Япония и Сингапур, а през 2023 година също ще се завърне като хазаин след няколко отлагания поради коронавирусната пандемия.

" Търсим най-хубавият баланс. Видях някои мнения за Гран при на Белгия, даже още през предходната година, само че договаряния към момента текат. Мисля, че ще имаме срещи с промотъра още този уикенд ", сподели Доменикали преди уикенда, който следва точно на " Спа ".

Той добави, че Формула 1 остава с огромен интерес да се завърне в Африка. Вече интензивно се приказва, че през 2023 година може да има съревнование на пистата " Киалами " в Южна Африка.

" Искаме да имаме съревнование в Африка и към този миг най-възможното място е " Киалами ", добави италианецът.

Преди ден Доменикали съобщи, че Формула 1.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР