Формула 1 ще обяви календара си за 2022-а година в

...
Формула 1 ще обяви календара си за 2022-а година в
Коментари Харесай

За трета поредна година Гран При на Китай не попадна в календара на Формула 1

Формула 1 ще разгласи календара си за 2022-а година в петък, като са планувани 23 надпревари, само че още веднъж липсва Гран При на Китай, който обичайно се организира в Шанхай. И това е за трета поредна година. Няколко разнопосочни източници оповестяват пред Ройтерс, че Китай 2022 не е в графика, показан на тимовете в сряда, само че ще бъде включен като вероятен авариен вид за по-късно през сезона при положение на отпадане на някой от останалите домакини.

Формула 1 преглежда Китай като един от основните пазари за разширението на интереса към този спорт и там се организират гонки всекидневно през април. Но беше анулирано през 2020-а и през 2021-а година поради проблеми към пандемията с COVID-19 и ограниченията за пътешестване.

На мястото на китайското съревнование беше върнато това на пистата Имола, а тази година ще има и втори шампионат в Съединени американски щати, на пистата в Маями.

Тази година надпреварата в Шанхай беше планувано за април, отсрочи се за края на годината, само че по този начин или другояче не се организира. Китай е хазаин на Зимните олимпийски игри през 2022-а година в Пекин и те ще се проведат през февруари, което реалокира всички останали спортни събития в страната за по-късно.

Билетите за Олимпиадата би трябвало да се продават единствено на фенове от континентален Китай, а неимунизираните спортисти би трябвало да прекарат 21 дни в карантина преди Игрите.

Изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали към този момент съобщи, че сезон 2022-а ще се организира от средата на март доникъде на ноември, защото се притесняват от конфликт в телевизионнuте цели със Световното в Катар.

Така комисията към този момент е одобрила календара и на следващия ден той ще бъде показан публично в Лондон. Очакванията са спринтовите квалификации да се удвоят като численост.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР