Формула 1 отчете сериозен ръст на печалбите за 2021 г.

...
Формула 1 отчете сериозен ръст на печалбите за 2021 г.
Коментари Харесай

Сериозен ръст на печалбите за 2021 година отчете Формула 1

Формула 1 регистрира сериозен растеж на облагите за 2021 година Спортът претърпя огромни загуби поради началото на пандемията от COVID-19 през 2020-та. Въпреки това международният шампионат съумя да се възвърне финансовото и разгласи облага от 92 милиона щатски $ за предходната година.

През 2020 година Формула 1 понесе съществени удари от разпространяването на ковид. Проведоха се единствено 17 съревнования, а страни като Австрия, Англия и Бахрейн одобряваха по два старта. В същото време отпаднаха надпреварите в Австралия, Япония, Съединени американски щати, Мексико, Бразилия, Канада, Нидерландия, Франция, Монако, Азербайджан, Сингапур, Китай и Виетнам. По-голямата част от надпреварите се организираха без аудитория или бяха с стеснен потенциал на фенове.

Благодарение на множеството аудитория и надпревари, Формула 1 записва доходи от 2,136 милиарда $, което е съвсем двойно спрямо по-миналата година. Тогава бе единствено 1.145 милиарда

Това разреши на Формула 1 да записва чиста облага от 92 млн. след разпределянето на парите сред десетте тима на стартовата решетка. През 2020 година бе регистрирана загуба от 386 милиона. За това спомогна и еднократното възнаграждение за анулацията на Гран при на Виетнам, което трябваше да дебютира през 2020, само че по този начин и не се организира първо поради COVID-19, а след това и поради ареста на основния уредник.

„ 2021-ва бе впечатляваща година за Формула 1 във всяко едно отношение. Състезанията бяха невероятни, а приходите бяха обилни “, показа основният изпълнителен шеф Стефано Доменикали.

„ Продължаваме да надграждаме върху тази мощна основа. Очакваме с неспокойствие рекордният календар с 23 старта, новите правила и дизайн на болидите.

Ръководството на Формула 1 уточни главната причина за повече доходи през 2021 година Това е по-големият брой фенове по трибуните. откакто повече съревнования позволяваха наличието на почитатели.

„ Присъствието на почитатели беше лимитирано на някои места. В течение на годината рестриктивните мерки станаха все по-леки, което разреши съществуването на голям брой фенове по трибуните във финалната четвърт на сезона “, обявиха от Либърти Медия.

„ Печалбите от надпреварите също се усилиха, най-много поради съществуването на спомагателни пет старта и повече такива отвън Европа. В тази рубрика влиза и еднократна такса за преустановяване на контракт със съревнование, което автентично трябваше да се организира при започване на сезон 2020. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР