Формула 1 обсъжда възможността да промени квалификацията в спринт надпревара,

...
Формула 1 обсъжда възможността да промени квалификацията в спринт надпревара,
Коментари Харесай

Формула 1 ще привлича повече зрители чрез промени в квалификациите

Формула 1 разисква опцията да промени квалификацията в спринт конкуренция, с цел да притегли повече фенове. Според Ауто Мотор унд Шпорт Либърти оферират 100 км мини съревнование в съботния ден без ограничавания на гумите и горивото, което да дефинира подреждането в неделния старт. Това би дало опция на водачите да настъпят газта на 100 %, заяви sportal.

Било е обсъждано и предложение да се направи противоположна решетка (най-бързите да започват последни, а най-бавните – отпред), само че концепцията е била отхвърлена, защото намесата става прекомерно изкуствена.

За последно с квалификацията беше експериментирано през 2016 още по времето на Бърни Екълстоун. Тогавашната противоречива система на елиминации беше отхвърлена след единствено едно съьтезание.

Обсъждат се също по този начин разновидности свободните сесии в петък да бъдат по 1 час, с цел да се даде повече време на почитателите да се приближат и допрян до болидите, като по този начин ще получат по-голямо прекарване против парите за билет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР