Формула 1 няма как да продължи да съществува без участието

...
Формула 1 няма как да продължи да съществува без участието
Коментари Харесай

Менсъл не вижда как Формула 1 може да съществува без Ферари

Формула 1 няма по какъв начин да продължи да съществува без присъединяване на Ферари в шампионата. Това е мнението на международния първенец от 1992 година Найджъл Менсъл. Британецът е обвързван със Скудерия, като с италианския отбор печели единствената си купа във Ф1. Миналата година от Ферари заплашиха с овакантяване на спорта, в случай че новите американски притежатели не трансформират концепцията си за тотална смяна на разпоредбите за моторите, ощетяваща главно огромните производители.

"Няма по какъв начин Формула 1 да съществува в този си тип без присъединяване на Ферари. В момента те не могат да си разрешат отдръпването на който и да било фабричен производител ", предизвести Найджъл Менсъл.

"Днес имаме 20 болида на стартовата решетка. В най-силните години излизахме 43 коли в борба да се класираме за вакантните 26 стартови места. Това е действителната разлика през днешния ден. Всички почитатели желаят още производители и нови тимове, и повече болиди и борби по завоите. Това е всичко, не е толкоз комплицирано ", приключи британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР