Формира се нова коалиция на авторитарните режими и е време

...
Формира се нова коалиция на авторитарните режими и е време
Коментари Харесай

ЕК: Формира се нова коалиция на авторитарните режими

Формира се нова коалиция на властническите режими и е време Европа да разсъни своята защита и сигурност - това сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в тирада на провеждащата се в Брюксел среща на върха на Европейски Съюз за сигурността и защитата.

" Това, което се случи през уикенда, ни демонстрира какъв брой по-широк е мащабът на заканите ", акцентира фон дер Лайен във връзка нападението на Иран над Израел:

" Тази офанзива не може да се приема като нещо изолирано. Това е последният сигнал за желание на новата лига от властнически страни. Бруталната съветска военна експанзия против Украйна навлезе в третата си година и е по-укрепена и интензивна от когато и да било. Северна Корея доставя една след друга колета от муниции на Русия. Ирански дронове летят над украински градове всеки ден. Иран даже оказва помощ на Русия с технологии за производството им на нейна територия ".

Като съществени цели за Европа в тази обстановка Фон дер Лайен открои подготовката, вложенията в защита и партньорствата:

" Въпросът е, че светът е толкоз рисков, колкото е бил в продължение на цели генерации и Европа се намира посред всичко това. По тази причина е време тя да разсъни своята защита и сигурност. Много е заложено на карта в това отношение - нашата независимост и разцвет зависят от нашата сигурност. И ние би трябвало да действаме съгласно изменящата се конюнктура на сигурност ".

" Заплахата от война може да не е непосредствена, само че не е изключена и би трябвало да сме готови. Това стартира със незабавната нужда от промяна на въоръжените сили на страните членки ", акцентира председателката на Еврокомисията. Като принадлежности на равнище Европейски Съюз тя уточни единния пазар, изследванията и нововъведенията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР