Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на

...
Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Партиите ще представят пред ръководствата си проекта на споразумение в началото на седмицата

Формациите ще показват пред своите управителни партийни органи план на съдружно съглашение в понеделник или вторник - с цел да получат водачите им мандат за неговото сключване, заяви за номинираният за министър председател от Политическа партия Кирил Петков.

Преговорите сред четирите партии не престават и този уикенд, като те не са обществени за медиите

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото съдружно държавно управление, удостовери Кирил Петков.

" Ние доста го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него отсега нататък ", съобщи Кирил Петков.

Засега Петков се въздържа да спомене други имена преди подписването на контракта за съдружно съглашение, само че всяка от 4-те партии ще има свои представители.

Пълният лист с имената на министрите в съдружния проектокабинет ще е явен едвам идната седмица.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков обаче не скри, че те държат на две министерства - на финансите, което да се оглави от Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане Бойко Рашков.

Петков и Василев разкриха, че всяка от обединенията в бъдещото ръководство може да има свои вицепремиер - това значи, че в новия кабинет ще има минимум четирима вицепремиери.

По един за " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН ". Най-вероятно Асен Василев пък ще е вицепремиерът от " Продължаваме промяната ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР