Форматът „Обединени патриоти” е коалиционен! Това е коалиция - зависи,

...
Форматът „Обединени патриоти” е коалиционен! Това е коалиция - зависи,
Коментари Харесай

Явор Нотев посочи кога е най-добре да се гласува ветото на президента!

Форматът „ Обединени патриоти” е съдружен! Това е коалиция - зависи, от коя страна ще я погледнете. Ако на някой доста му се желае да бъдем едно, ще търси разликата сред коалиция и обединени в една партия. Ние не сме обединени в една партия. Всяка партия резервира своята автономия и когато някой чака или търси съображение с цел да твърди, че разединението е в ход, той постоянно ще откри разликите сред метода, по който отстоява своята позиция в границите на обединението всяка една от партиите - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, Атака.
Това сподели зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев от Атака в ефира на предаването „ Денят на живо” по Канал 3.
„ Истината е в икономическия разбор. След всички разногласия, който се породиха във връзка на Закона за приватизицията, равнището на този разбор ще би трябвало да бъде вдигнато, с цел да се стигне до извод, който да бъде извънредно убедителен”, счита той.
„ Дали ще се спестят тези 300 млн. за сметка на 58 млн, които Валери Симеонов твърди, че ще бъдат изгубени е въпрос, на който би трябвало да ни отговорят специалистите.На фона на тези две позиции президентът упражнява правото си на несъгласие върху тези текстове с сходно изказване, че те не са преференциални за България.”, добави Нотев.
Правилникът за организация и работа на Народното събрание планува ветото да се гласоподава не по-късно от 15 дни, в това време в същия устав има текст, съгласно който по време на парламентарните почивка периоди не текат и не е изключение, даже е процедура, когато има неприети закони часовникът да спре. В концепцията на Волен Сидеров да се разиска тази опция, има доста разсъдък. Така ще имаме време.
„ Много елементарно се приказва за назад деяние. Това е проблем, в случай че в действителност има текст, който да планува назад деяние на закона. В съответния случай има едно пренареждане на материята, което работи напред. Става дума, че заварени случаи, които дават отговор на избрани условия отсега нататък ще имат по-кратък период. Това не е назад деяние, приказвам за атакуваните текстове на закона. Обратното деяние на закона, както юристите го разбираме, е да се преразгледат из начало връзките, основани въз основата на някаква договореност или подписан контракт. В този смисъл критиците на сходни текстове, лековато боравят с оценката, само че това е Закон с назад деяние. Ние не сме изправени против такава догадка в съответния случай. Хипотезата няма да е чиста, тогава когато се преразглеждат връзки, които са открити на база контракт, на база на настоящи все още на подписване на този контракт закони. В последна сметка тази смяна е позволена от една страна и от друга е въпрос на оценка в съответната обстановка. Не бива преждевременно да се отсъжда”, обясни юристът.
„ Въпросът преди всичко изисква честно и професионално отношение при неговото решение, само че при всички случаи е належащо време, а това време, сякаш ни се сервира. Времето на ваканцията ще бъде оползотворено в размисъл и диалози.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР