Форматът на специалната военна операция не се променя: на Киев

...
Форматът на специалната военна операция не се променя: на Киев
Коментари Харесай

„Това не е блъф“: ключови моменти в речта на Владимир Путин

Форматът на специфичната военна интервенция не се трансформира: на Киев не е оповестена война, не се вкарва военно състояние в РФ.

Какво в днешната тирада на президента на Руската федерация притегля особено внимание, с изключение на решението за поддръжка на референдумите в освободените територии, оповестяването на частична готовност в Русия и апела отбранителната индустрия да усили производството?

„ Поражението на бойното поле “, „ цялостното плячкосване “ и разчленяването на Русия са посочени като цели не просто на Запада, само че и на „ част от западните елити “ („ Вашингтон, Лондон, Брюксел “) – с намек, че има и друга част от тях.

- Форматът на специфичната военна интервенция не се трансформира: на Киев не е оповестена война, в Руската федерация не е въведено военно състояние.

– Основната цел на СВО е освобождението на Донбас – без да загатваме денацификацията и демилитаризацията на Украйна. Призивът към „ братя и сестри “ в „ други региони, освободени от неонацисткия режим “ обаче може да значи, че спецоперацията няма да завърши с изтласкването на украинската войска от ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.

- Мирните договаряния напролет бяха прекратени от " доста позитивната " реакция на Киев по директна заповед на Запада (тук Путин акцентира, че за първи път приказва обществено за това).

- Призованите за военна работа по частична готовност ще получат същия статут, хонорари и обществени гаранции като тези на военнослужещите по контракт. А бойците от частите на ДНР и ЛНР ще бъдат приравнени към постоянните военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация.

- И може би най-гръмката тематика. Путин назова опасност, при която „ сигурно ще използваме всички средства, с които разполагаме “ – прочетете, в това число оръжия за всеобщо заличаване: „ в случай че териториалната целокупност на страната ни е застрашена, с цел да защитим Русия и нашия народ “, да подсигуряваме „ нашите самостоятелност и независимост “.

Това излиза отвън рамките както на Военната теория на Руската федерация, по този начин и на „ Основите на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане “.

„ В същото време, просто споменавайки „ розата на ветровете “, е дезавуирана опасността от нуклеарен шантаж от страна на Запада, осъществяван освен посредством обстрела на АЕЦ, само че и посредством изказванията на западни политици за допустимостта на потребление на нуклеарно оръжие непосредствено против Русия,.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР