Форматът на новия проект за създаването на европейска Суперлига бе

...
Форматът на новия проект за създаването на европейска Суперлига бе
Коментари Харесай

OФИЦИАЛНО: Суперлигата обяви формата си от 64 отбора

Форматът на новия план за основаването на европейска Суперлига бе промотиран единствено няколко часа, откакто съда се произнесе за това, че ФИФА и УЕФА нямат право да санкционират клубове и футболисти, които биха се присъединили в новия формат, който е отвън регулациите на двете организации.

A22 Sports Management разгласи новия план, който включва шампионат от 64 тима, разграничени на три лиги, в които съществува механизъм за промоция и изпадане сред дивизиите. През първата година клубовете ще бъдат определени въз основа на показател с транспарантни критерии, основани на представянето. Предвижда се и стрийминг платформа, на която мачовете ще се гледат гратис от всички футболни почитатели.

В предлагането на компанията в първите две равнища – Star League и Gold League ще включват две дивизии по 16 клуба, до момента в който третото равнище – Blue League ще се състои от 32 тима.

Участието ще се основава на спортни заслуги без непрекъснати членове. Ще има годишна промоция и изпадане сред лигите и промоцията в третото равнище ще се основава на резултати, реализирани в националния шампионат.

Отборите ще играят мачове като хазаин и като посетител в групи от 8 отбора с най-малко 14 мача на година. В края на сезона ще има фаза на директните елиминации, която ще дефинира първенците на всяка лига и клубовете, които ще завоюват промоция. Няма да има нарастване на календарните дни на мачовете спрямо плануваните от настоящите надпревари и мачове в средата на седмицата и няма да се намесва в календарите на националните шампионати.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР