Форматът 16+1 не е с цел да раздели Европа, а

...
Форматът 16+1 не е с цел да раздели Европа, а
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Целта на 16+1 не е разделение, а подпомагане на Европа


Форматът 16+1 не е за да раздели Европа, а цели само да подкрепи Европа. Това не е геополитически съюз, не би трябвало да има опълчване. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на взаимната конференция с ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян.
Българският министър председател добави, че главната задача е да се вдигнат приходите на хората от Източна и Западна Европа, с цел да доближат стандарта на Запад.
По отношение на енергетиката Борисов съобщи, че за Белене може да бъде контрактуван един прекрасен план сред двете страни.
В инфраструктурен проект всичко ще бъде транспарантно и на пазарен принцип, приключи словото си министър председателят.
Председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян показа от своя страна, че срещата във формат 16+1 е значима крачка насърчаването на бизнеса и уточни, че Китай и страните от Централна и Източна Европа се развиват по подобен метод и по тази причина би трябвало взаимно да си оказваме помощ.
,,Тази среща не е политическа платформа. Китай поддържа европейската интеграция и демокрацията, по тази причина и Европейския съюз е значима мощ за световния разцвет и мир'', разгласи Къцян и добави, че без Европа на световната сцена няма по какъв начин да има световно развиване.
Осъществяването подобен план като железопътен път сред България и Егейско море ще изпрати обръщение, че нашето съдействие е транспарантно и стабилно.
По въпроса с комерсиалните войни със Съединени американски щати Ли Къцян съобщи, че Китай в никакъв случай не се е стремяла към търговски войни с която и да е страна, защото никой не би имал изгода от тях и те единствено са във щета.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР