Форинтът падна до рекордно ниско ниво спрямо полската злота, тъй

...
Форинтът падна до рекордно ниско ниво спрямо полската злота, тъй
Коментари Харесай

Унгарският форинт падна до рекордно ниско ниво спрямо полската злота

Форинтът падна до рекордно ниско равнище по отношение на полската злота, защото опасенията за независимостта на централната банка на Унгария нарастват, до момента в който подобряващите се връзки на Варшава с Европейски Съюз отключиха десетки милиарди евро средства.

Двете централноевропейски страни са поели по доста разнообразни пътища през последните месеци. Унгария е затънала в разногласия с интернационалните сътрудници като Европейски Съюз и други членове на НАТО, до момента в който напрежението сред държавното управление и централната банка нараства. Междувременно Европейската комисия стартира да освобождава полските 137 милиарда евро замразени фондове на Европейски Съюз, откакто неотдавна реши, че Варшава е положила „ решителни “ старания за възобновяване на върховенството на закона.

Форинтът падна с 6 % по отношение на злотата през последните шест месеца до най-ниското си равнище в историята. Разпродажбите набраха скорост тази седмица, откакто Унгария форсира темпото си на понижаване на лихвените проценти. Това стана единствено ден откакто Европейската центра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР