Ford ще инвестира 230 млн. паунда в завода си в ...

Ford ще инвестира 230 млн. паунда в завода си в

Ford ще произвежда части за е-коли във Великобритания

Ford ще инвестира 230 млн. паунда в завода си в Мърсисайд, Англия, с цел да създава елементи за електрически коли, с което ще резервира 500 работни места. Инвестицията ще значи, че мястото ще продължи да работи още дълго съгласно държавния глава на американския автопроизводител за Европа, Стюарт Роули.

По-рано бъдещето на комплекса в градчето Хейлууд в Мърсисайд се поставяше под въпрос, основно поради упоритостите за електрифициране на новите модели транспортни средства на Ford. Част от инвестицията ще дойде от държавния фонд за автомобилна промяна на Обединеното кралство, написа „ Би Би Си “.

Точната сума, с която страната ще подкрепи, не се оповестява. Компанията не е първата, получила финансова помощ за произвеждане, обвързвано с колите на ток посредством фонда, основан за поощряване на вложенията.

През юли Nissan обяви, че ще разшири производството си на електрически транспортни средства в Съндърланд с поддръжката на държавното управление, а сътрудникът ѝ Envision AESC ще строи фабрика за акумулатори.

Източник: manager.bg