Ford се подготвя да освободи около 1100 служители в завода

...
Ford се подготвя да освободи около 1100 служители в завода
Коментари Харесай

Ford съкращава 1100 служители заради S-Max и Galaxy

Ford се приготвя да освободи към 1100 чиновници в завода си във Валенсия, Испания, откакто двата най-популярни вана на компанията слязат от поточната линия.

Съвсем скоро Ford Galaxy и Ford S-Max ще бъдат спрени от произвеждане, като ще правят отстъпка местата си на електрически SUV-та.

Финалните екземпляри от двата модела ще слязат от поточната линия през април, а в испанския цех ще продължат да се създават Transit Connect, както и Kuga, чието бъдеще също е много нестабилно. През последната година Ford спря още един модел от същия цех в лицето на Mondeo.

Съкращаването на служащите е част от проекта на компанията да освободи към 3800 индивида до 2025 година. Решението е обвързвано с акомодацията на компанията към бъдещето на автомобилната промишленост и по-конкретно електрическите автомобили. Нуждата от по-малко инженери за създаването и изработката на електрически задвижвания

ще коства работата на 2800 инженери, до момента в който останалите 1000 позиции ще са в областта на административната част, маркетинга и продажбите.

Съкращенията на работни места ще окажат доста въздействие в Германия, където ще бъдат освободени 2300 чиновници, 1300 в Обединеното кралство и 200 в други елементи на Европа. Мартин Зандер, общоприет управител на Ford Model E в Европа, изясни пред Automotive News претекстовете за съкращенията: " Има доста по-малко работа по задвижванията спрямо моторите с вътрешно горене. Преминаваме към свят с по-малко световни платформи, където е нужна по-малко инженерна работа. Ето за какво би трябвало да създадем тези промени. "

 

 
 
 

 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР