Ford представи версия 1.2 на своя усъвършенстван автопилот с името

...
Ford представи версия 1.2 на своя усъвършенстван автопилот с името
Коментари Харесай

Автопилотът на Ford започна да наподобява този на Tesla

Ford показа версия 1.2 на своя модернизиран автопилот с името BlueCruise. Системата напълно скоро ще бъде налична за всички притежатели с коли, които я поддържат и ще донесе няколко значими новости. До момента автопилотът можеше да държи колата в центъра на определената лента, да стопира и потегля в тапи и да разпознава знаците.



Чрез новия ъпдейт, системата също по този начин ще може и да сменя лентата в която се движите, единствено посредством натискането на лоста за чистачките. Това ще бъде допустимо единствено в случай че пространството пред и зад колата е чисто и безвредно. Също по този начин колата ще понижа скоростта си, с цел да извърши маневрата оптимално гладко.



Всички тези функционалности са налични само в случай че водачът внимава и обръща внимание на пътната конюнктура. Това се следи от камера в интериора, която засича придвижванията му и следи очите му. По сходен метод работят и системите на Tesla, което както през вчерашния ден ви разказахме не пречи на някои водачи да заспиват зад кормилото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР