Ford представи нова пистова версия на своя суперавтомобил GT, която

...
Ford представи нова пистова версия на своя суперавтомобил GT, която
Коментари Харесай

Последният Ford GT - само 67 бройки на цена от над 1 милион долара

Ford показа нова пистова версия на своя суперавтомобил GT, която ще изиграе ролята на последна за него, преди да станем очевидци на напълно освежен модел.
 Снимка 599125

Машината, която няма да може да се ръководи по публичната пътна мрежа, ще коства 1.7 милион долара и от нея ще бъдат създадени единствено 67 бройки, оповестяват от компанията, представени от английското издание Autocar.

Името на модела е прозаичното MK IV и той ще се отличава по неповторимата цветова разцветка, с която от Ford отдават респект на едноименния модел Ford GT MK IV от далечната 1967 година, който печели надпреварата за устойчивост " 24 часа на Льо Ман ".
 Снимка 599128

Мощността е увеличена от общоприетите 650 к.с. на 790 к.с., с помощта на модификациите, които инженерите са създали по 3.5-литровия туин-турбо V6 мотор. Скоростната кутия пък е сменена със спортна такава.

Интересното е, че автомобилът не е просто версия на модела с малко повече мощ. Шасито да вземем за пример е напълно ново и е построено от слепени алуминиеви детайли в структура от вида " пчелна пита ", с което от Ford са съумели да усилят устойчивостта и стабилността му. Като в същото време понижат тежестта.

Всичко това е комбинирано с усъвършенствана аеродинамика, издължено междуосие и адаптивно спортно окачване, създадено от експертите в региона Multimatic.
 Снимка 599127

" Оригиналният Ford GT MK IV не прави компромис с нищо на пистата и новият автомобил със същото име следва компактно тази философия, " разяснява шефът на Ford Performance - Марк Ръшбрук. " С даже още по-високи равнища на показване и инженерство, както и с напълно ново карбоново купе, което е функционално и атрактивно, новият MK IV е ултимативната крайна версия на третото потомство на нашия суперавтомобил. "
 Снимка 599126

Всичко това звучи изкушаващо, само че даже да разполагаме с извънредно високата сума, отново не е несъмнено, че ще успеем да се доберем до колата като нейни клиенти. От Ford ще подберат деликатно специфичните клиенти, които ще имат опцията да закупят колата, като първите доставки ще започват през есента на идната година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР