Ford прави крачка назад, която ще струва на компанията 2,7

...
Ford прави крачка назад, която ще струва на компанията 2,7
Коментари Харесай

Ford направи рязък завой, който струва на компанията 2,7 млрд.долара

Ford прави крачка обратно, която ще коства на компанията 2,7 милиарда $. Автомобилният колос прекратява опитите си да създаде самостоятелна кола. В сряда Ford оповести, че няма повече да поддържа финансово Argo AI - технология за изцяло самоуправляваща се кола, в която още през 2017 година бяха вложени 1 милиарда $, написа CNN.

Вместо да кара Argo да създаде технология за самоуправляващи се коли без кормила, спирачки или педали за газ - това, което е известно в промишлеността като технология от равнище 4 или L4 - Ford ще продължи вътрешното създаване на по-ниско равнище на технология за автоматизирано шофиране. Новата цел е равнище 3 или L3. Тя разрешава на лидера да не обръща внимание на пътя при избрани условия, като да вземем за пример на автомагистралата. Водачът обаче би трябвало да бъде нащрек от самото начало, с цел да поеме бързо контрола нас автомобила, в случай че се наложи.

Решението на Ford значи затваряне на плана Argo AI. Спадът в инвестицията на компанията в Argo докара до възнаграждение на 2,7 милиарда $ през преди малко завършилото трето тримесечие. Това докара до загуба от 827 милиона $ през интервала.

Ford регистрира доходи от продажбата на коли в размер 37,2 милиарда $ - с 4 милиарда $ повече по отношение на миналата година и с милиард $ повече от прогнозите на анализаторите. Приходите бяха подкрепени от 3,4 милиарда $ от по-високите цени на транспортните средства.

Извън главоболията с Argo, Ford изпитваше и други проблеми през тримесечието. Компанията се сблъска с дефицит на доставки, което я остави с към 40 000 автомобила в края на тримесечието. Возилата са създадени, само че им липсват някои елементи, с цел да бъдат изпратени до дилърите. Компанията също по този начин получи удар от 1 милиарда $ от по-високите заплащания към снабдители и 1,5 милиарда $ повече разноски за първични материали. Към това би трябвало да се добави по-малка облага и марж на облага на главния пазар в Северна Америка, дължащи се на по-високите разноски за първични материали и загубата в Китай заради разноските, свързани с създаването на електрически транспортни средства.

Нашето показване в Китай и Европа не е толкоз устойчиво, колкото бихме желали да бъде, сподели изпълнителният шеф Джим Фарли. Добрата вест е, че Ford увеличи задачата си за парични средства за цялата година, които ще бъдат генерирани от бизнеса, до сред 9,5 милиарда и 10 милиарда $ - нарастване от 5,5 милиарда на 6,5 милиарда $ - заради силата на автомобилните интервенции на компанията.

Акциите на Ford паднаха с 1% в следборсовата търговия след новините за облагите. Голямата вест в доклада за приходите обаче беше сериозната смяна в посоката на самоуправляващите се транспортни средства.

От компанията допълват, че в бъдеще ще предлагаг самостоятелни коли, само че това няма да стане скоро, поради размера на вложенията, които би трябвало да бъдат направени.

Същевременно Ford ще насочи напъните си към технологията за подкрепяне на лидера, която е по-близо до внедряване и която клиентите желаят от новите си коли.

„ Ние сме оптимисти за бъдещето на L4 ADAS (усъвършенствани системи за подкрепяне на водача), само че печелившите изцяло самостоятелни транспортни средства в мащаб са надалеч и не е наложително да сътворяваме тази технология сами “, сподели Фарли. Той добави, че чака да успее да откри работа за доста от чиновниците на Argo във Ford, като ги накара да превключат скоростите, с цел да разработят L3 функционалности за подкрепяне на лидера.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР