Ford планира да съкрати 3 800 работни места за от

...
Ford планира да съкрати 3 800 работни места за от
Коментари Харесай

Ford съкращава 3800 служители в Европа

Ford възнамерява да редуцира 3 800 работни места за от администрацията на компанията в Европа през идващите три години. Това заяви компанията, като показва като причина възходящите разноски и нуждата от по-икономична конструкция, по време на прехода на производството към електрически транспортни средства, написа Reuters.

В съкращенията влизат 2300 работни места в заводите на автомобилния производител в Кьолн и Аахен в Германия, 1300 работни места в Обединеното кралство и 200 работни места в останалата част на Европа.

Новината идва като удар за синдикатите, съгласно които най-лошият сюжет е съкращаването на 2500 работни места в Европа в създаването на артикули и още 700 в администрацията. Съкращенията са нужни за " възкръсване на бизнеса в Европа ", се споделя в изказване на Ford.

Неотдавна основният финансов шеф Джон Лоулър разяснява, че ще бъде " доста нападателен " в намаляването на разноските в производството и интервенциите по веригата за доставки. Тогава Лоулър разяснява, че продуктивността на инженерите в Европа е с 25-30% по-ниска, в сравнение с би трябвало да бъде.

Ford би трябвало да пусне първия си електрически автомобил на пазара в Европа, построено по-късно тази година.

Персоналът на Ford в Европа е бил съкращаван през през 2019 година и 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР