Ford обяви новия специален модел Ford Mustang55 за клиентите в

...
Ford обяви новия специален модел Ford Mustang55 за клиентите в
Коментари Харесай

Ford представя специално юбилейно издание Mustang55 с 5,0-литров двигател V8 и усъвършенстван Mustang с 2,3-литров двигател EcoBoost

Ford разгласи новия специфичен модел Ford Mustang55 за клиентите в Европа, отбелязващ 55-тата годишнина на емблематичния състезателен автомобил.

Базиран на Ford Mustang с 450 к.с. и 5,0-литров мотор V8, новият Mustang55 има неповторими екстериорни стилови черти, в това число отличителни ленти на предния похлупак и в профил, емблеми и опционален заден спойлер, както и интериор с високи спецификации.

В допълнение, Ford Mustang с 2,3-литров мотор EcoBoost към този момент има актуализирани стилови черти, въодушевени от именитите модели Mustang Shelby, и включва като общоприетоо съоръжение изпускателната система с деен изпускателен клапан на Ford, която разрешава на водачите да контролират интензивността на звука от ауспуха на Mustang по отношение на настроението си и изискванията на шофиране.

Новите цветове на Mustang, въведени в цялата гама, включват Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange и Grabber Lime, а технологията за вграден модем FordPass Connect трансформира Mustang в преносима WiFi точка за достъп с опция за свързване на до 10 устройства.

„ Mustang е част от извънредна група коли, които са постигнали над половин век непрестанно произвеждане, и няма изгледи апетитът на клиентите към най-продавания състезателен автомобил в света да намалее “, сподели Ролант де Вард, вицепрезидент Маркетинг, продажби и обслужване, Ford of Europe. „ Нашият нов Mustang55 е същността на Mustang, съчетавайки вълнуваща динамичност, дръзновен дизайн и технологии, подобряващи комфорта, като нашия вграден модем FordPass Connect и аудиосистемата B&O. “

По-рано тази година Mustang означи 55 години от представянето си на 17 април 1964 година, а през 2018 година бе най-продаваното спортно купе в света за четвърта поредна година. Новият Ford Mustang55 с 5,0-литров мотор V8 и усъвършенстваният Ford Mustang с 2,3-литров мотор EcoBoost са налични за поръчки от август.

Над 55 години

Новото особено издание Mustang55 - налично във разновидности на каросерията фастбек и кабриолет - прибавя неповторим акцент към елегантните и атлетични стилови черти на Ford Mustang с черни ленти с преливащ резултат за нископрофилния челен похлупак и долните странични елементи на каросерията, както и черен покрив за моделите фастбек, който добавя 19-инчовите алуминиеви джанти в ослепителен черен цвят. Моделите Mustang55 в цвят Shadow Black включват сребристи ленти, а кабриолетите са оборудвани с черен текстилен покрив.

Двуцветните горна и долна предни решетки са в цвят Gloss Black и Pillar Black, като горната решетка включва емблема на пони в цвят Pillar Black. Емблемите на предните калници Pillar Black 5.0 включват и извънреден цвят Colorado Red за десетичната точка. Опционален издигнат спойлер за капака на багажника в цвят Pillar Black приключва специфичния екстериорен аспект.

Интериорът на Mustang55 с високи спецификации усъвършенства прекарването на пасажерите с вложки на арматурното табло с резултат на карбонови нишки, централна подпора, облицована с кожа, и опори за коленете с характерен сив тегел, който се повтаря при премиум подовите стелки.

Моделите Mustang55, оборудвани с 6-степенната механична скоростна кутия на Ford, включват неповторима формована топка на скоростния лост, а моделите с 10-степенна автоматизирана скоростна кутия са оборудвани с неповторима топка на скоростния лост от железна сплав. Седалките и вратите са облицовани с висококачествено покритие от Alcantara.

Стандартните технологии за комфорт и улеснение включват отопление и изстудяване на предните седалки, усъвършенстваната система за съгласуваност на Ford SYNC 3 към този момент с DAB+ радио, премиум аудиосистема B&O с 12 високоговорителя и вграден модем FordPass Connect за по-добра съгласуваност и функционалности, в това число Дистанционен старт* за автоматизираните модели, Дистанционно заключване/отключване на вратите и Локатор на автомобила.

За пазарите с придвижване в лявата лента се оферират алуминиеви вложки на арматурното табло, топки на скоростния лост, облицовани с кожа, и кожени седалки в цвят Ebony, Ceramic или Russet.

Стил, въодушевен от Shelby

Моделите Ford Mustang Shelby, в това число Mustang Shelby GT350 и GT500, оферират усъвършенствана динамичност и неповторим жанр на клиентите на Mustang от над 50 години, а в този момент също по този начин въодушевяват подобренията на модела Mustang с 2,3-литров мотор EcoBoost във вид фастбек и кабриолет.

Странични огледала и спойлер на багажника в цвят Magnetic Grey и неповторими черни ленти на предния похлупак с преливащ резултат, които обгръщат мощната издаденост, са измежду харизматичните допълнения, както е и предната решетка в цвят Magnetic Grey California, включваща класическата емблема на пони с три ленти, показана за пръв път на моделите Mustang през 1965 година 19-инчови машинно обработени алуминиеви джанти в допълнение усъвършенстват променения външен тип.

Вече общоприета за модела с 2,3-литров мотор EcoBoost, изпускателната система с деен изпускателен клапан включва новаторски режим Good Neighbour, който може да бъде програмиран автоматизирано да понижава звука на ауспуха в авансово заложен час, с цел да избегне смущаването на съседите. Системата автоматизирано се приспособява дружно с електронния надзор на стабилността, реакциите на горивния дросел, автоматизираната промяна на предавките и настройките на кормилното ръководство според от определения режим на шофиране: Normal, Sport, Track, Snow/Wet, Drag Strip и програмируемия My Mode.

Най-продаваният състезателен автомобил в света

Ford ще продължи да създава специфичните модели Mustang BULLITT за клиентите в Европа и за втора поредна година. Задвижван от 5,0-литров мотор V8, модернизиран да дава 460 к.с. и 529 Нм въртящ миг, Mustang Bullitt се предлага с опция за избор на цветове за екстериора сред Shadow Black и класическия Dark Highland Green. Уникалните характерности включват 19-инчови джанти Torq Thrust; червени спирачни апарати Brembo™; имитираща капачка на резервоара Bullitt; специфична черна предна решетка; зелени шевове за общоприетите седалки и опционални спортни седалки Recaro® и бяла билярдна топка на скоростния лост.

Mustang остана най-продаваното в света спортно купе за четвърта поредна година през 2018-та, с продажби от 113 066 автомобила според данните на IHS Markit. Ford продаде 5 500 автомобила Mustang в Европа през първата половина на 2019-та - нарастване от над 5% по отношение на същия интервал на предходната година.** Повече от 500 000 автомобила Mustang от шесто потомство са били продадени в целия свят от 2015 година до момента, в това число над 48 000 в Европа.
CO2 излъчвания на Ford Mustang с 5,0-литров мотор V8 от 270 г/км, разход на гориво от 11,0 л/100 км CO2 излъчвания на Ford Mustang с 2,3-литров мотор EcoBoost от 199 г/км, разход на гориво от 9,1 л/100 км CO2 излъчвания на Ford Mustang Bullitt с 5,0-литров мотор V8 от 277 г/км, разход на гориво от 11,8 л/100 км
Декларираните данни за разхода на гориво/енергия, CO2 излъчванията и електрическия пробег са измерени според техническите условия и спецификации на Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EО) 692/2008 съгласно последните промени. Разходът на гориво и CO2 излъчванията са избрани за вид на автомобила, а не за съответен автомобил. Приложената общоприета процедура на тестване разрешава сравнението сред разнообразни видове коли и разнообразни производители. Освен икономията на гориво на автомобила, методът на шофиране, както и други нетехнически фактори играят роля при определянето на разхода на гориво/енергия на автомобила, CO2 излъчванията и електрическия пробег. CO2 е главният парников газ, виновен за световното стопляне.


От 1 септември 2017 година някои нови коли ще получат утвърждение на вида посредством Световната хармонизирана тестова процедура за леки транспортни средства (WLTP) според Регламент (ЕС) 2017/1151 съгласно последните промени, което е нова, по-реалистична тестова процедура за премерване на разхода на гориво и CO2 излъчванията. От 1 септември 2018 година

WLTP стартира да измества Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), който е предходната тестова процедура. Докато NEDC не бъде преместен напълно, разходът на гориво и CO2 излъчванията по WLTP ще бъдат съпоставяни към NEDC. Ще има вариации по отношение на предходните излъчвания и разход на гориво, защото някои детайли на тестванията са изменени, т.е. еднакъв автомобил може да има друг разход на гориво и разнообразни CO2 излъчвания.



*В районите, където е разрешено от закона

**Пазарите от Euro 20 са: Австрия, Белгия, Англия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР