Ford Mustang Mach-E, сравнително нов модел в гамата на марката,

...
Ford Mustang Mach-E, сравнително нов модел в гамата на марката,
Коментари Харесай

Ford спира продажбите на Mustang Mach-E поради сериозен дефект

Ford Mustang Mach-E, относително нов модел в гамата на марката, има сериозен проблем: съществува риск от прегряване на батерията и внезапна загуба на мощ. В тази връзка компанията изиска от дилърите краткотрайно да спрат продажбите на Mustang Mach-E, а също по този начин разгласи изтеглянето на повече от 49 хиляди автомобила. CNBC прецизира, че това са екземпляри от модела Mustang Mach-E, създадени сред 27 май 2020 година и 24 май 2022 година в завода в Куаутитлан, Мексико.

По време на бързо зареждане или в случай че лидерът интензивно форсира, основните контакти на батерията с високо напрежение може да прегреят. Ако прегрят контактор се отвори по време на шофиране, това ще докара до загуба на мощ, което ще усили риска от акцидент. Ford изясни, че казусът се взема решение посредством актуализация на софтуера. Според уведомление за евакуиране, подадено в Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA), 48 924 Ford Mustang Mach-E, продадени в Съединени американски щати, подлежат на евакуиране.

Това не е първият открит недостатък в модела. Например предходната година се оказа, че предните стъкла не са закрепени вярно, а също по този начин има проблеми с уплътняването на панорамните люкове. Поради тази причина към сервизите бяха изпратени 30 хиляди автомобила. А през май тази година беше изтеглена партида от 400 електрически автомобила, които заради софтуерна неточност непринудено се форсират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР